Vilniaus mokytojų namai
EN

Koncertas neįvyks! ADAM BAŁDYCH „IMAGINARY QUARTET“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Penktadienis
Vasario 23 d.
19 val.

ADAM BAŁDYCH “IMAGINARY QUARTET”

Adamo Baldycho projektas “Imaginary Quartet” atlieka kūrinius iš paskutinių atlikėjo albumų, įrašytų prestižinėje vokiečių leidykloje ACT Music: „Imaginary Room”, „The New Tradition”, „Bridges” ir „Brothers”.

Baldycho kompozicijos parodo, kad džiazo smuiko menas gali pasižymėti dideliu novatoriškumu, o pats Adamas, nepaisant jauno amžiaus, nustato naujas kryptis džiazo smuikui. Adamas Baldychas laužo visus stereotipus apie smuiką, o jo ekspresyvumas, stulbinantis kreatyvumas ir virtuoziškumas paaiškina, kodėl yra tituluojamas kaip "labiausiai techniškai pažengęs nūdienos smuikininkas".

„Baldychą jau dabar drąsiai galima gretinti su Seifertu ir Urbaniaku. Maža to, atrodo, kad šių nenuginčijamų, tikrų džiazo ramsčių fone, Baldychas yra nenukonkuruojamas dėl savo virtuoziškumo”.
Piotras Ivickis – Jazz Forum


Adam Baldych – smuikininkas ir kompozitorius, gimęs 1986.05.18 Gožuve. Daugelio kritikų laikomas pasaulio džiazo smuiko meno viltimi ir smuiko virtuozu.

Būdamas 16-iolikos, pelnė „stebuklingo vaiko” titulą ir greitai pradėjo koncertuoti su garsiausiais Lenkijos ir Amerikos muzikantais, koncertuojant su jais Lenkijoje, Vokietijoje, Serbijoje, Indonezijoje, Vengrijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje ir JAV. Muzikos akademijos Katovicuose absolventas. Bendradarbiauja su žymiausiais Europos muzikantais, su kuriais plėtoja daugybę įvairių meno projektu. Atstovauja prestižinei Vokietijos muzikos leidyklai ACT MUSIC, kurioje 2012 m. birželį išleido savo premjerinį albumą "Imaginary Room". Tarp kitko, albumo įrašų metu jam talkino kontrabosistas Larsas Danielsonas (Lars Danielsson), pianistas Džeikobas Karlzonas (Jacob Karlzon) ir trimitininkas Verneris Polijoli (Verner Pohjoli). 2014 m. gegužės 30 d. ACT MUSIC leidykloje dienos šviesą išvydo jo kitas albumas „The New Tradition”, kuriame galime išgirsti Baldycho duetą su Izraelio pianistu Jaronu Hermanu (Yaron Herman). Trečias albumas, išleistas vokiečių leidykloje - tai „Bridges”, pasiekęs klausytojus 2015 m. rugpjūčio 28 d. Jame galime išgirsti kompozicijas, įrašytas Adamui Baldychui bendradarbiaujant su Helge Lien Trio. Paskutinis albumas, „Brothers”, pasirodys šiais metais, rugpjūčio 25 d.


"Be abejonės, Adamas yra labiausiai pažengęs nūdienos smuikininkas, iš kurio galime tikėtis bet ko" - rašė Urlichas Olshausenas iš Frankfurter Allgemeine Zeitung (Vokietija), komentuodamas vieną iš Adamo pasirodymų. Muzikantas yra vertinamas ne tik dėl savo stulbinančio virtuoziškumo, bet ir dėl originalaus skambėsio ir kompozicijų. Adamas Baldychas sąmoningai tęsia lenkiškas tradicijas ir panaikina ribas tarp klasikinės ir džiazo muzikos.

Adamas Baldychas yra pelnęs ECHO Jazz 2013 apdovanojimą – svarbiausią Vokietijos muzikos industrijos apdovanojimą, skirtą viso pasaulio artistams; tapo dienraščio „Gazeta Wyborcza” plebiscito laureatu, yra pelnęs Radio Zachód ir Lenkijos nacionalinės televizijos (TVP) laidos "Ale Sztuka" apdovanojimus. 2011 m. laimėjo Grand Prix festivalyje Jazz Melomani „Melomanų vilties” kategorijoje ir 2012 m. „Metų artisto” kategorijoje; už krašto populiarinimą Lenkijoje ir pasaulyje pelnė Liubušo vaivadijos maršalkos kultūros apdovanojimą (Nagroda Kulturalna Marszałka Województwa Lubuskiego), tapo daugumos Lenkijoje vykstančių džiazo konkursu laureatu. 2014 m. Lenkijos nacionalinės televizijos antrojo kanalo (TVP2) ir Džiazo asociacijos Melomani (Stowarzyszenie Jazzowe Melomani) sprendimu albumas „The New Tradition”, įrašytas kartu su Jaronu Hermanu, buvo išrinktas Metų albumu (Płyta Roku 2014). Adamas Baldychas taip pat buvo nominuotas FRYDERYK 2013 ir 2015 apdovanojimams „Metų artisto” ir „Džiazo muzikos” kategorijose.

Baldychas bendradarbiavo tiek su iškiliausiais pasaulio džiazo muzikantais, pvz. Džimas Berdas (Jim Beard), Jiro Rantala (Iiro Rantala)Lešekas Moždžeris (Leszek Możdżer), Bilis Kobhemas (Billy Cobham)Aronas Parksas (Aaron Parks)Džeikobas Karlzonas (Jacob Karlzon)Larsas Danielsonas (Lars Danielsson), Joachimas Kiunas (Joachim Kühn) ar Mišelis Portalis (Michel Portal), tiek su muzikantais, atstovaujančiais populiariajai ((Mika Urbaniakas (Mika Urbaniak), L.U.C)) ir klasikiniai muzikai ((Pavelas Hendrichas (Paweł Hendrich)Andžejus Baueris (Andrzej Bauer)Cezaris Duchnovskis (Cezary Duchnowski)Royal String Quartet)).

Atlikėjas vis dažniau nukreipia savo žvilgsnį į kompozitorinę veiklą, kurdamas muziką dideliems kolektyvams – 2014 m. specialiai orkestrui ir džiazo kvintetui jis sukūrė ciklą „Mozaika”, atspindintį kultūrinį Atgautosios žemės gyventojų įvairumą ir jų tradicijas ir 2015 m., Ščecino Baltic Neopolis Orchestra užsakymu Baldychas sukūrė ciklą „Mozaika Impresijos”, skirtą improvizuojančiam smuikui, balsui, fortepijonui, kontrabosui, mušamiesiems ir styginių orkestrui.

Be koncertinės veiklos ir solinės karjeros, Adamas taip pat kuria muziką teatrui, bendradarbiaudamas su daugeliu teatro kolektyvų ir režisierių ((Rafalas Matušas (Rafał Matusz), Elen Lande (Ellen Lande), Robertas Čechovskis (Robert Czechowski), Pšemyslavas Visnevskis (Przemysław Wiśniewski), Janas Tomaševičius (Jan Tomaszewicz)).

Paweł  Tomaszewski – vienas talentingiausių Lenkijos džiazo pianistų, kompozitorius, prodiuseris ir aranžuotojas, Muzikos akademijos Katovicuose absolventas, daugelio džiazo konkursų laureatas.
Dėsto Katovicų Karolio Šimanovskio Muzikos akademijoje veikiančiame Džiazo institute. Kartu su savo trio pelnė pirmąją vietą festivalyje “Festiwal Standardów Jazzowych” Sedlcose (2005), Grand Prix ir “Radio Kraków” įsteigtus apdovanojimus festivalyje “Jazz Juniors” (2005), Grand Prix apdovanojimą festivalyje “Bielska Zadymka Jazzowa” (2006).
Su kitais kolektyvais yra pelnęs Grand Prix apdovanojimą Jelenioje Guroje vykstančiame festivalyje “Krokus Jazz Festival” (2006), pirmąją vietą Radome vykusiame festivalyje “Przegląd Zespołów Jazzowych”. 2003 m. ir 2004 m. laimėjo pirmąjį individualųjį prizą viename iš festivalio “Jazz nad Odrą” konkursų.
Pavelas Tomaševskis groja Jaroslavo Smetanos (Jarosław Śmietana) ir Gžegožo Nagurskio (Grzegorz Nagórski) kvartetuose, grupėje Quintessence, Mikos Urbaniako (Mika Urbaniak) kolektyve ir kolektyve Damage Control. 2014 m., kartu su Vojteku Myrčeku (Wojtek Myrczek) išleido albumą „Love Revisited”.

Michał Kapczuk – kontrabosininkas. Baigė Varšuvos Valstybinių Muzikos Mokyklų Komplekso Džiazo katedrą kontraboso klasėje ir Muzikos Akademiją Katovicuose. Daugelio skirtingų (džiazas, pop, rokas) muzikinių projektų bendraautorius. Kelioliką kartų pelnė kolektyvinį Grand Prix apdovanojimą svarbiausiuose konkursuose Lenkijoje ir užsienyje. Festivalių “Tarnów Jazz Contest” 2008, “Krokus Jazz Festiwal” 2009 (Jelenia Gura), “Jazz Nad Odrą” 2010 (Vroclav) ir Maskvoje vykusio festivalio “Gnesin Jazz Festival” 2012 individualių apdovanojimų laureatas. Koncertavo daugelyje prestižinių festivalių Lenkijoje ir užsienyje.

Už pasiekimus meninėje veikloje, 2012 m. pelnė Lenkijos kultūros ir nacionalinio paveldo ministro įsteigtą apdovanojimą, skirtą meno mokyklų studentams. Už žymius pasiekimus taip pat buvo apdovanotas Lenkijos kultūros ir aukštojo mokslo ministro stipendiją, tapo stipendijų programos „Jaunoji Lenkija” („Młoda Polska”) laureatu.

Paweł Dobrowolski – mušamieji. Katovicų muzikos akademijos, džiazo ir populiariosios muzikos katedros absolventas.
Koncertavo ir bendradarbiavo su tokiais muzikantais kaip Naidželas Kenedis (Nigel Kennedy)Ana Maria Jopek (Anna Maria Jopek)Ričard Bona (Richard Bona)Mino Cinelu, Makoto Ozone, Michalas Urbaniakas (Michał Urbaniak), Uršula Dudziak (Urszula Dudziak), Zbignievas Namyslovskis (Zbigniew Namysłowski), Janušas Muniakas (Janusz Muniak), Tomašas Šukalskis (Tomasz Szukalski), Vojciechas Karolakas (Wojciech Karolak), Zbignevas Vegehauptas (Zbigniew Wegehaupt), Henrikas Miskevičius (Henryk Miśkiewicz), Kšištofas Herdzinas (Krzysztof Herdzin) ar Kšesimiras Dembskis (Krzesimir Dębski).

Pelnė kasmetinį Lenkijos muzikinės scenos apdovanojimą FRYDERYK geriausio albumo – džiazo muzikos kategorijoje (už dalyvavimą įrašant Zbignevo Namyslovskio „Assymetry“).

Koncertavo daugelyje Lenkijos ir užsienio festivalių, tame tarpe prestižinėse Londono Royal Albert Hall ir Paryžiaus Olympia scenose.

https://www.youtube.com/watch?v=skjdbxQdTvE
https://www.youtube.com/watch?v=zJ-O71y1cjg




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: