Vilniaus mokytojų namai
EN

Indijos klasika: muzika, šokis ir meditacija


VMN Baltoji salė
Sekmadienis
Lapkričio 26 d.
17.30 val.

Lapkričio 26 d. 17:30 val. Vilniaus Mokytojų namų svetainėje vyks klasikinės Indijos kultūros vakaras, kurio metu šokis, muzika ir meditacija susijungs į vieną išskirtinį reginį.

MUZIKA: ragas (klasikinė indiška muzika) atliks garsus klasikinės indų muzikos vokalistas, kompozitorius ir mokytojas Pt. B. Subramanian. Jo prosenelis buvo išskirtinis Pietų Indijos karaliaus – Radžos – smuikininkas. Maestro mokėsi nuo mažų dienų ir yra vienintelis mokinys vieno žymiausių Indijos muzikantų. Pt. B. Subramanian yra koncertavęs visame pasaulyje: Kinijoje, JAV, Rusijoje, Irane, Kazachstane, Sibire, Singapūre, Kanadoje, Švedijoje, Ispanijoje, Vokietijoje ir kitur. Jis nuolat keliauja, moko muzikantus, rengia koncertus.

ŠOKIS: kuchipudi (klasikinis indiškas šokis) atliks viešnia iš Rusijos – Vera Krishnaraj – šio klasikinio indų šokio atlikėja, mokytoja ir choreografė. Ji mokėsi šio šokio iš garbingų Indijos Kuchipudi meistrų. Sulaukusi aukštų įvertinimų baigė Kuchipudi meno akademiją. Šiuo metu Vera vadovauja šokio kolektyvui ir moko Kuchipudi šokio Indijos ambasados kultūros centre, Rusijoje.

MEDITACIJA: abu atlikėjus sieja beribis atsidavimas muzikai ir Sahadža jogos meditacijos metodas. Sahadža jogos meditacijos mokytoja Šri Matadži Nirmala Devi organizuodavo pasaulinius seminarus, kurių metu daugiausiai laiko Sahadža jogai tiesiog klausydavosi klasikinės indiškos muzikos. Tęsdami šią tradiciją atlikėjai kviečia visus patirti ramybę ir net atsikratyti nereikalingos vidinės įtampos ar baimių.

Koncertas nemokamas. 
Papildoma informacija: 8 600 25 174



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: