Vilniaus mokytojų namai
EN

Viviane (Portugalija). Fado mediterraneo. „Muzika be sienų“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Penktadienis
Vasario 9 d.
18.30 val.

Viviane, portugalų dainininkė, vėl užburs Lietuvos publiką!

Viviane melodijose ištirpsta sienos. Jos visatoje kvapą gniaužiančio fado tradicija yra pasaldinta prancūzų šansonų bangavimu, valiūkišku romų džiazu, paaitrinta tango aistra ir Lotynų Amerikos ritmais. Į taktą linguoja ir jaunas, ir nelabai: charizma spinduliuojanti atlikėja siautulingai galingu balsu užburia kiekvieną savo unikalia popmaniera. Jausmingai. Subtiliai. Virtuoziškai.

Interpretuojant ir „miksuojant“ muzikos žanrus, papipirinant juos dar šiuo bei tuo, radosi ir unikaliai taiklus apibūdinimas Fado mediterraneo

2016 m. portugalų dainininkė viešėjo Lietuvoje, publiką nokautuodama savo balso spalvų gama bei portugalams būdinga šiluma, o lietuviška į fado stilių įvilkta daina buvo sutikta ošiančiomis ovacijomis ir akimirksniu tapo tikra sensacija. Fado lituano! Neblėstančioji klasika – „Širdele mano“...

Atlikėja jau trečią kartą kviečia darsyk pasinerti į pietietiškos sielos šėlsmą bei melancholiją.

Viviane dainos – tarsi išpažintys. Viviane dainos – tarsi trumpos istorijos, kurios išjudina visiems artimus jausmus. Kai prabyla širdis, aistra, kaitinantys ritmai ir visa vaivorykštė emocijų, žodžių suprasti nebūtina...

Dainininkė gimė ir augo Prancūzijoje, būdama trylikos persikėlė į Portugaliją, o scena – jos sielos buveinė, kurios jaukumu dainininkė dalinsis su Jumis.

Dešimtajame dešimtmetyje ji pradėjo karjerą populiariąją muziką ir roką grojančioje grupėje „Entre Aspas“, kuri šėldavo net stadionuose prieš milijoninę auditoriją. Grupė išleido šešias plokšteles.

2005 m. Vivianė pradėjo solinę veiklą su albumu „Amores Imperfeitos“, po jo pasirodė antrasis „Viviane“, išleistas 2007 m. Tačiau tikriausia trečiajame studijiniame darbe Viviane atranda savo muzikos receptą. „As Pequenas Gavetas do Amor“ albume keliaujame lydimi išskirtinio balso po Fado ir prancūzų Musette pasaulį, kuris skamba ypatingai. Naujausius Viviane kūrinius groja pagrindinės Portugalijos radijo stotys, pagyrų nešykšti kritikai.


Jautru. Elegantiška. Tiesiai į širdį!

https://www.youtube.com/watch?v=mlfZCJqi29M
https://www.youtube.com/watch?v=VBn_zmlYJnY




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: