Vilniaus mokytojų namai
EN

KONCERTAS „TIE, KURIE NUGALĖJO TAMSĄ“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Ketvirtadienis
Spalio 4 d.
18 val.

Dalyvauja neregiai solistai kartu su estradiniu-simfoniniu orkestru. 
Pagrindinis dirigentas Bogdanas Močuradas (Ukraina). 
Projekto autorė ir vadovė Oksana Potymko (Ukraina).
Įėjimas laisvas.

Pirmą kartą Lietuvoje turėsime galimybę pamatyti projekto „Open Life“ iš Ukrainos pasirodymą – dvylikos neregių solistų (nuo 9 iki 50 metų amžiaus) ir profesionalaus estradinio simfoninio orkestro koncertą.

Tai bendras Ukrainos Lvovo miesto nacionalinio akademinio M. Zankoveckos vardo dramos teatro ir talentingų neregių atlikėjų projektas. Šis estradinis simfoninis orkestras – vienintelis profesionalus orkestras Ukrainoje, dirbantis su neregiais atlikėjais iš įvairių šalių (Gruzijos, Lenkijos, Lietuvos, Švedijos, Slovakijos ir kt.).

Šis projektas talentingiems nematantiems žmonėms atveria nuostabias galimybes įgyvendinti kūrybinį potencialą. Žiūrovai savo ruožtu išgyvena bendrystės jausmą, kuris leidžia pajausti daugiau pagarbos ir atjautos „kitokiam“. Taip pat šis koncertas bus unikali galimybė žiūrovams pamatyti, kaip galima mažinti jautrių socialinių grupių atskirtį, ir suprasti, kad šiandien nebeturėtume akcentuoti negalią turinčių žmonių išskirtinumo ir tokius pasirodymus priimtume kaip savaime suprantamus.

Projektas „Open Life“ gyvuoja nuo 2008 m. ir jau koncertavo Švedijoje, Lenkijoje, Vengrijoje, Moldovoje bei kitose šalyse. Solistai ir orkestras labai džiaugiasi galėdami atvykti koncertuoti į Lietuvą ir taip išreikšti dėkingumą mūsų šaliai už paramą ir palaikymą nelengvu Ukrainai laikotarpiu.

Projekto atvykimą į Lietuvą remia Ukrainos kultūros fondas. Koncerto organizatorius Lietuvoje – Lietuvos aklųjų biblioteka. Rėmėjas – Vilniaus miesto savivaldybė.



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: