Vilniaus mokytojų namai
EN

Erica Jennings ir Petras Geniušas - „Kalėdinis pasimatymas“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Ketvirtadienis
Gruodžio 6 d.
20.30 val.

Kalėdinio periodo pradžiai gimsta naujas duetas - Erica Jennings kartu su maestro

Po grandiozinio solinio koncerto Trakų pilyje, atlikėja ir dainų autorė Erica Jennings kviečia į gerokai intymesnį ir visai kitokį pasirodymą Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje. Gruodžio 6 d. ji surengs bendrą kalėdinį koncertą su maestro, garsiu Lietuvos pianistu Petru Geniušu. Tai yra vienas ir vienintelis jųdviejų kartu suplanuotas pasirodymas.

Idėja gimė Didžiulių namuose

Mintis, jog vertėtų drauge surengti viešą koncertą Ericai Jennings ir Petrui Geniušui kilo po kelių jam sesijų jos ir Jurgio Didžiulio namuose: „Karts nuo karto mūsų namuose susirenka daugiau muzikantų ir mes tiesiog muzikaliai improvizuojame. O su Petru man ši patirtis pasirodė ne tik smagi, bet ir perspektyvi. Taip gimė bendro kalėdinio koncerto idėja“, – pasakoja atlikėja ir dainų autorė Erica Jennings.

Tiesa, jiedu nėra geriausi draugai ir yra pažįstami vos kelis metus. Tačiau, vienas kito muzikinį kelią seka gerokai daugiau metų: „Kai pirmą kartą išgirdau Ericos balsą ir žinojau tik tai, kad tai grupė iš Lietuvos, labai nustebau. Tiek ji, tiek jos atliekama muzika skambėjo labai kitaip nei buvo įprasta. Tik vėliau sužinojau, jog ji airė ir kažkaip viskas susidėliojo“, – pirmąją pažintį su E. Jennings balsu prisimena P. Geniušas.

Žada netikėtų melodijų

Paklaustas, ką mano apie Ericos išskirtinumą šių dienų muzikiniame kontekste, maestro pripažįsta iki šiol esąs šios atlikėjos balso gerbėjas: „Kai Erica uždainuoja, apima labai geras jausmas – toks lengvumo pojūtis. Tuo pačiu jis lengvai atpažįstamas, pozityvus, bet kartu ir labai gilus“. Taip pat pianistas, kuriam tenka bendradarbiauti su daug kitų vokalisčių, išskiria Ericos profesionalumą ir lankstumą: „Ji lengvai, kaip ir aš, leidžiasi į nepažįstamas muzikines erdves“.

Taigi jųdviejų koncerte galima tikėtis visko: „Žinoma, kad repertuare numatėme daug kalėdinių dainų – juk šio koncerto metu kartu su savo klausytojais pradėsime šventinį sezoną. Tačiau bus ir netikėtų muzikinių sprendimų. Pavyzdžiui, šiuo metu repetuojame vieną „Radiohead“ kūrinį“, – išduoda Erica ir priduria, kad koncerto vieta – Šv. Kotrynos bažnyčia – bet ką, ką jie sugalvos atlikti, pakels į dar aukštesnį lygmenį: „Dėl savo akustikos ir auros, tai yra mano viena mėgstamiausių koncertinių vietų Lietuvoje.“

Į koncertą kviečia savo mėgstamiausiu periodu

Paklausti, kodėl koncertą rengia kalėdinio periodo pradžioje, abu atlikėjai išdavė, kad gruodis jiems yra pats užimčiausias metų mėnuo, tačiau ne tik jiems: „Tikiu, kad ne tik mums, bet ir daugumai žmonių – kuo arčiau šventės, tuo daugiau rūpesčių ir darbų. Taigi susikaupti ir kiek anksčiau pradėti šventinį periodą pakilia nata yra puiki mintis“, – šypsosi Erica.

Jai antrina ir Petras Geniušas, kuris itin mėgsta šį metų periodą: „Kai turiu galimybę daug groti, jaučiuosi labai gerai. Būtent todėl nesu atostogų mėgėjas, nes net savaitė be fortepijono mane išmuša iš vėžių, viskas aplink tampa destruktyvu. O gruodį tokių problemų neturiu“, – juokiasi P. Geniušas.

Vis dėlto didžioji dalis E. Jennings ir P. Geniušo koncertų gruodžio mėnesį yra uždari, todėl gruodžio 6 d. pasirodymas Šv. Kotrynos bažnyčioje yra viena iš nedaugelio progų išgirsti juos gyvai ir tikrai vieninetelė galimybė – kartu.




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: