Vilniaus mokytojų namai
EN

„NAKTĖS“. Grupė „Merope“ ir Vilniaus savivaldybės choras „Jauna muzika“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Ketvirtadienis
Gruodžio 27 d.
18 val.

Grupė „Merope“ ir choras „Jauna muzika“ šių metų gruodžio 27 ir 28 dienomis kviečia visus išlydėti metus kartu, atsigręžti į save ir labai atvirai pasikalbėti per muziką.
„Merope“ – tai išskirtinę garsų paletę kurianti alternatyvaus folkloro muzikos grupė. Jų minimalistinės kompozicijos yra įkvėptose senųjų lietuvių liaudies dainų, kurių medžiagiškumas ir intonacijos maišosi su Indijos muzikos motyvais, taip pat elektroninės, džiazo, improvizacinės muzikos elementais.
Koncertas „Naktės“ pavadintas pagal jame pristatomą naujausią grupės kompaktinę plokštelę. Pagrindinis įkvėpimo šaltinis – senosios folkloro dainos. Dauguma šių dainų buvo specialiai aranžuotos ir pritaikytos atlikti chorui „Jauna muzika“ kartu su grupe „Merope“.
Pavadinime yra užkoduota naktis ir muzikinis ritualas – stebuklingas senųjų metų išlydėjimas. Koncerto metu skambės užburiančios melodijos, besiskleidžiančios įvairiausiomis skirtingomis formomis, subtilios improvizacijos ir garsinės tekstūros. Ritualinė tradicija tarsi atgims ir taps gyva, dinamiška, apjungianti seną ir naują, tačiau visuomet išlaikanti dainos tikrąją nuotaiką bei dvasią.
Stebuklingą koncerto vakarą senųjų folkloro dainų interpretacijos pinsis su improvizacija bei elektronika. Unikalius elementų derinius, virtuoziškumą ir kerinčią atmosferą dovanos Vilniaus savivaldybės choras „Jauna muzika“ bei grupės „Merope“ dainininkė ir kanklininkė Indrė Jurgelevičiūtė (Lietuva), Indijos bambukine fleita bansuri gros Jean-Christophe Bonnafous (Prancūzija), o gitara skambins bei elektroninius efektus kurs Bert Cools (Belgija).
Kviečiame patirti išskirtinę naktį be skubėjimo, leisti sau atsiverti begaliniam atvirumui, tyliam, intymiam metui, būsenai tarp realybės bei sapnų, kur kalbama tyliai, simboliais ir užuominomis...

Grupė „Merope“
Vilniaus savivaldybės choras „Jauna muzika“
Dirigentas Vaclovas Augustinas

Renginio nuoroda: https://www.facebook.com/events/200110754247403/

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/naktes-grupe-merope-ir-vilniaus-savivaldybes-choras-jauna-muzika-271211/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: