Vilniaus mokytojų namai
EN

Romansų ir populiarių dainų koncertas „Dainos keliauninkės“


VMN Didžioji salė
Sekmadienis
Sausio 6 d.
16 val.

Pačiame viduržiemyje NALŠIA kviečia Jus į išskirtinį koncertą!

„Dainos keliauninkės“ – naujausia, dar niekur neskambėjusi mūsų programa. Tai – jau trečioji NALŠIOS kelionių kartu su dainomis programa. Šį kartą, jau nebekviesdami kartu su dainomis keliauti visomis įmanomomis laiko ir erdvės kryptimis, paseksime iš kur atklydo  pačios daugiau nei šimtmetį lietuvių dainuojamos, mėgiamos, tokios, rodos, artimos ir savos  populiariausios mūsų giminių susitikimų, užstalių, švenčių viešnios. Ar jums neteko išgirsti ta pačia žinoma melodija dainuojamo rusiško romanso ar  lietuviškai perkurto tarpukario estrados grandų šlagerio, nustebti, kodėl pamėgta daina vadinasi „Ispanijos valsas” ar „balandėlė” lakioja kažkur prie Havanos krantų? Ar dabar, skaitant šias eilutes, nesmilkteli išdavikiška nuojauta, kad tai, kas atrodė pagrįsta jautria autentika ir tam tikru unikaliu nacionaliniu koloritu, galbūt tėra dainos, nežinančios teritorinių ribų, nes geba sužavėti bet kurio klausytojo širdį? Tikriausiai taip, todėl suprantate, ką reiškia susidurti su dainomis keliauninkėmis.

Tad kokias melodijas nugirdome, pamėgome ir pripažinome savomis? Kaip tai nutiko? Apie tai pasakoja NALŠIA savo naujojoje programoje.

Jei pakurstėme Jūsų smalsumą, norą trumpam tapti savotiškais detektyvais ir įminti populiarių, labiausiai mūsų dainuojamų dainų  muzikines mįsles, rasti jų tėvynę, kviečiame ateiti. O mes pažadame padėti Jums nepasiklysti pasaulio vieškeliuose ir laiko labirintuose.

Bilieto kaina  5 Eur. Juos galite įsigyti prieš koncertą Mokytojų namuose arba kreiptis iš anksto  tel. +370 674 21 818.

 



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: