Vilniaus mokytojų namai
EN

„RADIOHEAD REWRITE“ | S. Reich ir G. Gelgoto muzika | Orkestras „NIKO“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Penktadienis
Vasario 1 d.
19 ir 21 val.

Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO pristato intriguojančią koncertinę programą, kurioje – legendinio minimalizmo kompozitoriaus Steve Reich kūriniai „Radio Rewrite“ ir „Clapping Music“, susilaukę išskirtinio muzikos kritikų bei klausytojų dėmesio.

Amerikiečių kompozitoriaus Steve Reich kūrinys “Radio Rewrite“ – tai žymiosios britų roko grupės „Radiohead“ dainų „Jigsaw Falling into Place“ ir „Everything in Its Right Place“  įkvėpta kompozicija, parašyta 2012 metais. „Daugelį metų savo kūryba inspiravęs įvairiausias roko ir popso grupes, pagaliau S. Reich apsikeitė vaidmenimis“ (The Gramophone). Prieš nuskambant „Radio Rewrite“, klausytojai turės galimybę išgirsti dvi originalias G. Gelgoto aranžuotas „Radiohead“ dainas, kurios padės publikai pasinerti į išskirtinę koncerto atmosferą bei atpažinti roko grupės dainų  melodijas S. Reich kūrinyje.

S. Reich - „vienas iš nedaugelio kompozitorių, neabejotinai pakeitusių muzikos istoriją“ (The Guardian). Jis yra vienas žymiausių ir inovatyviausių šiuolaikinių amerikiečių muzikos kūrėjų, o jo vardas jau yra tapęs minimalizmo krypties sinonimu. S. Reich muzikai būdingi įtraukiantys ritmai ir repetityvumas tapo ne tik daugybės šiuolaikinių klasikos, bet ir elektronikos kūrėjų inspiracija.

Programoje tai pat skambės ir viena žymiausių S. Reich kompozicijų, afrikietiškų ritmų įkvėpta „Clapping Music“. Kompozitorius teigia  visada norėjęs sukurti kūrinį, „kuriam atlikti nereikia jokio kito instrumento, tik savo kūno“. „Clapping Music“ atliekamas plojant ritmą, kuris palaipsniui keičiasi kanono principu, ir taip tarsi panardina publiką į transo būseną. „Šis kūrinys yra griežtas, klasikinis, tačiau, tuo pačiu, toks paprastas, kad jį atlikti gali bet kas“- sakė S. Reich.

Koncerte kūrinius atliks unikalios sudėties ansamblis, kurį sudaro žinomi Lietuvos bei užsienio muzikai: NIKO artistai Augusta Jusionytė, Dalia Simaškaitė, Julija Ivanovaitė (smuikai), Deividas Dumčius (violončelė), Vincas Bačius (bosinė gitara), LNSO nariai Vitalija Raškevičiūtė-Gelgotė (altas), Valentinas Gelgotas (fleita), svečias iš Švedijos – Per Lundberg (fortepijonas), o tai pat - jauni Lietuvos virtuozai Džiugas Daugirda (mušamieji) Paulius Andersson (fortepijonas) ir kiti. Ansambliui diriguoja Naujų idėjų kamerinio orkestro NIKO vadovas bei kompozitorius Gediminas Gelgotas.

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/radiohead-rewrite--s-reich-ir-g-gelgoto-muzika--orkestras-niko-272723/

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/radiohead-rewrite--s-reich-ir-g-gelgoto-muzika--orkestras-niko-274435/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: