Vilniaus mokytojų namai
EN

Australijos nacionalinio jaunimo choro „Gondwana Chorale“ koncertas


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Vasario 2 d.
18 val.

Vasario 2 d. 18:00 Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje koncertuos ypatingi svečiai, kuriuos išgirsti privalo kiekvienas chorinės muzikos mėgėjas. Australijos nacionalinis jaunimo choras „Gondwana Chorale“ – pasaulyje plačiai žinomos „Gondwana“ chorinės muzikos mokyklos kolektyvas, kuriame dainuoja 17-26 m. amžiaus jaunimas iš visos Australijos. 

„Gondwana“ chorinio dainavimo mokykla pasaulyje siejama su itin aukšta dainavimo kokybe, naujos muzikos propagavimu ir nepaprastai įdomiomis tradicinės Australijos genčių muzikos interpretacijomis. Pirmąjį kolektyvą įkūrusi 1989 m., chorinės muzikos žvaigždė Lyn Williams per porą dešimtmečių įspūdingai išplėtė savo veiklą, ir šiuo metu chorinės muzikos kartu su kolegomis moko šimtus vaikų ir jaunimo. „Gondwana Chorale“ ji įkūrė 2008 m. Norėdami dainuoti šiame chore, jaunieji australai dalyvauja nacionalinėse atrankose, ir atrinktieji kasmet sausį praleidžia Sidnėjuje, kur itin intensyviai ruošia visiškai naują programą. Paruoštus kūrinius jie pristato ne tik Australijoje, bet ir pasaulyje – šiemet „Gondwana Chorale“ turui pasirinktos Baltijos šalys ir Didžioji Britanija. 

2017 m. turo po Europą metu Lietuvoje lankėsi šios mokyklos vaikų choras „Gondwana Voices“. Choristai grįžo su nepaprastai gerais įspūdžiais apie kokybiškas Baltijos šalių koncertų sales ir chorinę muziką giliai suprantančią publiką. Praėjus vos porai metų nuo pirmojo vizito, mūsų šalis įtraukta į vyriausio prestižinės mokyklos choro koncertinio turo žemėlapį. 

Koncerte dalyvaus lietuvių publikai puikiai žinomas berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“ (meno vadovas Vytautas Miškinis) ir neseniai sėkmingai debiutavęs mišrus choras „Sonoros“ (meno vadovė Valerija Skapienė).

Įėjimas į koncertą nemokamas.



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: