Vilniaus mokytojų namai
EN

Sakartvelo operos žvaigždės „Suliko“ ir „NIKO“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Trečiadienis
Kovo 27 d.
18 val.

Vilniaus šv. Kotrynos bažnyčioje vyksiantis vokalinio ansamblio „Suliko“ ir Naujų idėjų kamerinio orkestro NIKO koncertas yra „Sakartvelo Kultūros pavasario“ renginių Lietuvoje kulminacija.

Vokalinis vyrų ansamblis „Suliko" - lietuvių dievinamo ir išsiilgto subtilaus, sodraus kartveliško dainavimo perlas. Ansamblio pristatoma daugiabalsė kartvelų liaudies  daina  yra unikali – tai viena iš seniausių dainavimo tradicijų pasaulyje, kuri yra įtraukta į Unesco  kultūros  paveldo sąrašą. „Suliko" koncertuose publika turi galimybę pakeliauti gruziniškos muzikos tradicijomis nuo Va. sukurtų liaudies dainų iki Vėlyvaisiais Viduramžiais sukurtų epinės poezijos šedevrų. Kolektyvas koncertuoja visame pasaulyje - Prancūzijoje, Vokietijoje, Izraelyje, Šveicarijoje, Čekijoje, Kazachstane, Rusijoje ir kitur.

Ansamblis „Suliko" 2019 m. į Lietuvą atveža „Sakartvelo kultūros pavasarį" ir savo pasirodymais nudžiugins kauniečius (Kauno Valstybinė Filharmonija) ir šiauliečius (Šiaulių Arena), o vilniečiams ruošia išskirtinį pasirodymą kartu su Naujų idėjų kameriniu orkestru NIKO. 

Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO - tai styginių kolektyvas, kritikų neretai vadinamas „roko žvaigždžių atitikmeniu klasikinėje muzikoje". Ansamblis atlieka progresyviąją klasikinę muziką. Muzikavimo džiaugsmas, originalumas, drąsa ir išskirtinė atlikimo kokybė - visi šie žodžiai tinka apibūdinti NIKO.

Ansamblis NIKO Europoje jau gerai žinomas kaip modernios lietuviškos kultūros vėliavnešys pasaulyje. 2017 m. NIKO pasirodė pasaulinėje Expo parodoje Kazachstane, o 2018 m. koncertavo jo Šventenybei Dalai Lamai bei Popiežiui Pranciškui jų vizitų Lietuvoje metu. 

Koncerto Vilniuje metu vokalinis ansamblis  „Suliko" bei NIKO atliks bendrą programą, kurioje susilies Sakartvelo bei lietuvių muzika, taip pažymėdami šių dviejų šalių kultūrinį bendradarbiamą.

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/sakartvelo-operos-zvaigzdes-suliko-ir-niko-279036/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: