Vilniaus mokytojų namai
EN

PASAULINĖ ŽEMĖS DIENA MOKYTOJŲ NAMUOSE – FOTO PARODA „BRYDĖ PER PASAULĮ 2018“ IR KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS „PAVASARIO ŠAUKLIAI“


Vilniaus mokytojų namuose ir Vokiečių g.
Trečiadienis
Kovo 20 d.
11 val.

Kaip ir kiekvienais metais Vilniaus mokytojų namai pažymi Pasaulinę Žemės dieną. Sveikindami visus šios gražios šventės proga, prisimename, jog Pasaulinė Žemės diena – mus ragina ir įpareigoja konkrečiais darbais prisidėti prie gamtinės aplinkos puoselėjimo ir saugojimo. Tą galime atlikti kiekvienas savo darželyje, mokykloje, kieme, namų aplinkoje ar darbo vietoje. Rūpintis Žemės išsaugojimu turime visi. Kiekvieną dieną.

Kovo 18 d. 15:30 val. VMN Mažojoje salėje atidaroma paroda „EKSPEDICIJA „BRYDĖ PER PASAULĮ 2018“. Ekspedicijos maršruto kryptį padiktavo dviejų šviesuolių veikla Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur jie būrė lietuvių bendruomenę ir garsino Lietuvos vardą. Tai Lietuvos geografų draugijos įkūrėjas prof. Kazys Pakštas, 2018 m. minime 125-sias gimimo metines ir poetas Kazys Bradūnas, kurio 100-osios gimimo metinės minėtos 2017 m. Foto nuotraukose atsispindi ekspedicijos metu aplankytos vietovės lietuvių bendruomenėse ir įspūdingi kraštovaizdžiai. Nuotraukos dar kartą parodo ir įprasmina, kokia nuostabi mūsų žemė!

Kovo 20 d. be tradicinio Pasaulinės Žemės dienos vėliavos iškėlimo Mokytojų namų balkone bus rengiamos „Pavasario šauklių“ kūrybinės dirbtuvės. Jų metu vaikai pins įvairiaspalves pavasario apyrankes. Šios apyrankės – ateinančio pavasario ir sugrižtančių paukščių simbolis. Mažieji vilniečiai – pavasario šaukliai iš lopšelio-darželio „Gudrutis“, nupynę spalvotas juosteles, vėliau jas užkabins ant Vokiečių gatvėje augančių medelių. Tai bus kaip simbolinis parskrendančių paukštelių pasveikinimas. Kviečiame vaikus prisijungti prie šios iniciatyvos ir taip pažymėti Žemės dieną.

Veiklos, skirtos žemės dienai:

Kovo 18 d.                                

15:30 val. Parodos „EKSPEDICIJA „BRYDĖ PER PASAULĮ 2018“ atidarymas.

Paroda veiks iki gegužės 1 dienos VMN  Mažojoje salėje.

Kovo 20 d.

11:00 val. Kūrybinės dirbtuvės VMN 214 auditorija.

11:30 val. Žemės dienos vėliavos iškėlimas Mokytojų namų balkone.

11:50 val. Pavasario šauklių juostelių rišimas ant medelių Vokiečių gatvėje.

 

 



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: