Vilniaus mokytojų namai
EN

EKSKURSIJA „ŠV. KOTRYNA IR KAIMYNAI“ SU GIDE GABIJA LUNEVIČIŪTE


Šv. Kotrynos bažnyčia
Sekmadienis
Balandžio 14 d.
11-13 val.

Tikrai nekasdienė ekskursija po išskirtinę Šventosios Kotrynos bažnyčią, aplankant ir jos kaimynus!  

Sakoma, kad Vilniaus barokas - tai bažnyčių ir vienuolynų, o ne rūmų architektūra. Ekskursiją pradėsime ten, kur ekscentriškasis miesto valdovas, Janušas Radvila vardu, išmūrijo savo rūmus. Miesto pakraštys tai buvo, patogi vieta vienuolynams kurtis, jie turėjo kur plėstis, sodai kur žydėti, vienuolės-kur dirbti ir melstis. Bet nuo karų ir gaisrų nukentėjo ir didikų, ir Dievo namai, atgimę savo barokiniu grožiu XVIII amžiuje.  

Žymiausias mūsų baroko kūrėjas Jonas Kristupas Glaubicas perstatydamas Šv. Kotrynos bažnyčią jos linijomis, vingiais, spindesiu užrašė muziką. Aplankykime šią bažnyčią ir slapčiausius jos užkaborius drauge: įsiklausykime į architektūrinę melodiją, kylančią iš rūsių į bokštus per altorius, šventųjų skulptūras, vietomis restauruotą, vietomis nulaupytą auksą. 

Daugelį metų buvusi uždaryta, niokota, vėliau pastoliais uždangstyta, šiandien galime didžiuotis, nes ji atgimė savo spindinčiu barokiniu grožiu ir aura. Vienuolių benediktinių puoselėta bažnyčia dabar duris atveria meniniams pasirodymams, koncertų klausytojai galvas sukioja, norėdami kuo daugiau atgimusio grožio pamatyti, bet tam reikia laiko ir judėjimo - šį kartą jo turėsime apsčiai.  

Susitinkame prie Radvilų rūmų Vilniaus gatvėje.

Ekskursija bus ir lauke, ir viduje.

Trukmė: 2 val. 15 min. 

Kaina: 15 Eur.

 

Mokama iš anksto, pavedimu.

Gabija Lunevičiūtė 

LT46 7044 0000 7162 6304

Mokėjimo paskirtis: Ekskursija Kotrynos bažnyčioje

Tel. 8 676 01 046



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: