Vilniaus mokytojų namai
EN

KOMPOZITORIAUS JONO TAMULIONIO KŪRYBOS VAKARAS


Šv. Kotrynos bažnyčia
Pirmadienis
Gegužės 13 d.
18.30 val.

Lietuvos kompozitorių sąjunga ir Vilniaus chorinio dainavimo mokykla „Liepaitės“ kviečia į koncertą, kuriame skambės vieno žinomiausių Lietuvos kompozitorių – chorinės muzikos virtuozo, kompozitoriaus Jono Tamulionio muzika. Spalvingą vokalinių ir instrumentinių kūrinių programą paruošė talentingosios „Liepaitės“ ir kviestiniai solistai.

ATLIKĖJAI:
Antros klasės choras (vadovė Jurgita Dirgėlaitė, koncertmeisterė Jurgita Danienė)
Jaunučių choras (vadovė Edita Jaraminienė)
Jaunių choras (vadovė Audronė Steponavičiūtė Zupkauskienė)
Merginų choras (vadovė Jolita Vaitkevičienė)

Solistai:
Austėja Zinkevičiūtė (sopranas)
Chris Ruebens (gitara)
Vilniaus chorinio dainavimo mokykla „Liepaitės“ mokinės (mokytojos Margarita Bereščanskaja, Nelė Celešienė, Eglė Kasteckaitė ir Jūratė Staškienė)

Koncerto vedėja – muzikologė Rasa Murauskaitė

Kompozitorius Jonas Tamulionis (g. 1949) – vienas žinomiausių ir produktyviausių Lietuvos kompozitorių. Jis yra sukūręs beveik 400 opusų, tarp kurių simfoniniai, kameriniai, vokaliniai kūriniai, dvi operos vaikams „Bruknelė“ ir „Į šalį ietį, išskleiskit skėtį“. Ypač svarbią vietą jo kūryboje užima kūriniai gitarai, akordeonui ir chorui.

Jono Tamulionio kūriniai skamba Lietuvoje ir toli už jos ribų: nuolat atliekami Europos, JAV, Pietų Amerikos šalių, Australijos, Pietų Afrikos Respublikos atlikėjų. Pastaruosius 15 metų choriniai kūriniai ypač populiarūs Japonijoje, Filipinuose, Singapūre ir kitur.

2011 metais Jono Tamulionio kūryba įvertinta Vyriausybės kultūros ir meno premija.

Renginį organizuoja Lietuvos kompozitorių sąjunga ir Vilniaus chorinio dainavimo mokykla „Liepaitės“. Iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba.

Įėjimas laisvas.



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: