Vilniaus mokytojų namai
EN

Koncertas, skirtas „Paryžiaus Dievo Motinos katedrai pagerbti“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Ketvirtadienis
Birželio 13 d.
19 val.

Šv. Kristoforo kamerinis orkestras kviečia į dvasingą, prancūzų bei lietuvių kompozitorių kūrinių koncertą, skirtą Paryžiaus Dievo Motinos katedrai pagerbti ir atkreipti dėmesį į ją ištikusią tragediją 2019 m. balandžio 15 dieną.  

Vilniaus katedra ne kartą buvo praryta liepsnų, sugriauta, bet vis atsirasdavo žmonių, kurie ryždavosi ją atstatyti. Juk katedra – krikščioniškosios kultūros ir civilizacijos ženklas. Paryžiaus Dievo Motinos katedra buvo pradėta statyti dar 1163 m. Statybos užtruko net 200 metų. Katedra buvo liudininkė ir net dalyvė reikšmingiausių Prancūzijos ir pasaulio įvykių: Orleano mergelės Žanos d'Ark pagerbimas, Prancūzijos revoliucijos siautulys, Napoleono karūnavimas, džiaugsmas po II pasaulinio karo pergalės. Tai vienas reikšmingiausių ir grožiausių ankstyvosios gotikos architektūros paminklų, kuris buvo aprašytas Viktoro Hugo garsiajame romane „Paryžiaus katedra“. Deja dar vienas įvykis, kurio dalyve katedra tapo yra Paryžiaus Dievo Motinos katedros gaisras, įvykęs 2019 m. balandžio 15 d., kurio metu sudegė du trečdaliai katedros stogo, visiškai sudegė smailė ir katedros laikrodis, apdegė sienos... Ši tragedija sukrėtė visą pasaulį.

Šiam didingam architektūros paminklui pagerbti Šv. Kristoforo kamerinis orkestras birželio 13 d. vakarą skirs gražiausius J. Massenet, G. Faure, C. Debussy, H. Berlioz, F. Gossec, R. Hahn, F. Poulenc, bei A. Malcio ir B. Kutavičiaus kūrinius. Taip pat gyvai skambės ištraukos iš žymiojo V. Hugo romano „Paryžiaus katedra“.

Koncerto metu kiekvienas norintis galės prisidėti prie Marijos Dangun Ėmimo seserų vienuolyno inicijuotos solidarumo akcijos ir paaukoti Paryžiaus Dievo Motinos katedros atstatymui. Taip parodant vienybę ir buvimą kartu šiuo įvairių sukrėtimų ir išbandymų metu.

Koncertas rengiamas bendradarbiaujant su Palaimintojo Teofiliaus Matulionio gimnazija bei Prancūzijos institutu Lietuvoje. 

Atlikėjai:

Vilniaus ŠV. KRISTOFORO KAMERINIS ORKESTRAS,

Meno vadovas ir vyr. dirigentas MODESTAS BARKAUSKAS.

Sopranas  -  Asta Krikščiūnaitė;

Violončelė  -  Rugilė Juknevičiūtė;

Smuikas -  Džeraldas Bidva;

Arfa - Aistė Baliunytė. 

Programoje:

J. Massenet, G. Faure, C. Debussy, H. Berlioz, F. Gossec, R. Hahn, F. Poulenc bei A. Malcio ir B. Kutavičiaus kūriniai.

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/kristoforo-orkestras-paryziaus-dievo-motinos-katedrai-pagerbti-288234/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: