Vilniaus mokytojų namai
EN

KONCERTAS „MUZIKA GURMANAMS“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Penktadienis
Lapkričio 8 d.
19 val.

„Muzika gurmanams“ XIV tarptautiniame folkloro festivalyje „Pokrovskije kolokola“. 

Lapkričio 8 d., ketvirtadienį 19 val. festivalis „Pokrovskije kolokola“ savo ištikimiausius klausytojus kviečia į Šv. Kotrynos bažnyčią, kur įvyks festivalio svečių iš Baltarusijos, Bulgarijos, Estijos, Ispanijos, Italijos, Korsikos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Rusijos, Sakartvelo, Serbijos, Ukrainos koncertas „Muzika gurmanams“. Ne kiekvienas festivalis gali sukviesti tiek šalių, suvienyti folkloro judėjimo korifėjus su jaunais tradicijų paveldėtojais, pristatyti geriausius iš geriausių!

Lietuvos publikos pamiltas ansamblis “Bedinera” iš Sakartvelo klausytojams dovanos nepakartojamą, visame pasaulyje aukštai vertinamą gruzinų polifoninį giedojimą. Sankt Peterburgo valstybinės N.A. Rimskio-Korsakovo konservatorijos folkloro ansamblis atskleis Rusijos šiaurės tradicijų grožį. Maskvos valstybinės P. Čaikovskio  konservatorijos folkloro ansamblis paruošė programą, kurioje skambės įvairių žanrų (lyrinių, vestuvių, kalendorinių švenčių, dvasinių ir kt.) Rusijos regionų dainos. Ansamblio “Vox Corsica” iš Prancūzijos atliekamos paghjella (liaudies dainos, dažniausiai atliekamos trimis vyriškais balsais) ir sakralinės dainos virpins klausytojų širdis. Kolektyvas iš Ukrainos sostinės “Mnogaja leta” atliks ne tik jų vizitine kortele tapusias senoves liturgines giesmes, psalmes, bet ir kazokų, rekrutų, kareivių ir čumakų dainas, taip pat pristatys savo tradicinius šokius. Jau pažįstamas Lietuvos žiūrovams folkloro ansamblis „Kuldatsäuk“ iš Estijos paruošė programą iš senovės setų dainų, šokių ir ratelių. Ansamblio “Romoda” iš Maskvos dainavimas visada spontaniškai improvizacinis, sukuriantis unikalų stilių. Šv. Kotrynos bažnyčioje ansamblis supažindins klasytoją su Rusijos ir Ukrainos pasienio (Charkovo, Kursko ir Voronežo provincijų) bei Sibiro vokalinėmis tradicijomis. Baltarusijos ansamblis “Vargan” atkurs scenoje senovinį baltarusių liaudies meną: dainas (apeigines ir lyrines), šokius, instrumentinį meną. Grupė „Bulder og Brak“ iš Norvegijos pristatys geriausias Norvegijos šokio tradicijas – senovės „Halling“ ir įvairius tradicinius porinius šokius. Guslininkų asociacijos “Filip Višnič” dalyviai - Serbijos Respublikos atstovai, atliks senovės didvyriškas, epines, kitaip vadinamas jaunimo dainas. “Gotse Delchev” džiugins daugiabalsėmis dainomis iš įvairių Bulgarijos regionų. Duetas “Perezva” iš Lenkijos atliks įvairių Ukrainos regionų lyrines, taip pat apeigines ir dvasines Palenkės dainas. Su šeimos tradicijomis klausytojus supažindins lyvanų liaudies ansamblis “Turki” iš Latvijos.  Platų muzikinių kompozicijų spektrą - nuo istorinių iki meilės, o taip pat tavernų ir religines dainas atliks trio iš Katalonijos “Un parell de tres”. Ypatingą koloritą festivaliui suteiks Lietuvos tautinių bendrijų folkloro ansambliai, kurie kruopščiai saugoja savo tautos tradicijas, gyvenant kitakalbėje aplinkoje.

Koncerto dalyviai atskleis klausytojams tradicinio liaudies meno grožį ir galią. Tai - tarsi žvilgsnis į praeitį, kai atgyja įvairių muzikinių epochų kūriniai, unikalių tradicinių muzikos instrumentų ir balsų sąskambiai, gražiausi tautiniai kostiumai.  

Informacija: www.arinuska.lthttps://www.facebook.com/PokrovskijeKolokola/

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/muzika-gurmanams-291373/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: