Vilniaus mokytojų namai
EN

FESTIVALIS „NOWJAPAN“ / KONCERTAS „Asa-Chang & Junray“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Antradienis
Rugsėjo 10 d.
19 val.

Kalbėti apie muziką gali būti labai paprasta, bet ne tada, kai turime aptarti tokias neapibrėžiamas grupes, kaip °˖✧Asa-Chang & Junray✧˖°. Šiandien — tai eksperimentinės muzikos trijulė, kuri lengvu mostu apima visą Rytų muzikos perimetrą. Grupės epicentre ritmo mašina Jun-Ray Tronics, kurios vardas prisidėjo net prie grupės pavadinimo kūrimo: verčiant iš japonų kalbos „junray“ reiškia piligrimystę. Tai ir pajausime.

Grupę įkūrė žymus Japonijos muzikantas Hirokazu Asakura, sceniniu slapyvardžiu Asa-Chang. Pirmasis jo žygdarbis buvo 1985 m. įkurta °˖✧Tokyo Ska Paradise Orchestra✧˖° grupė, kuri be vargo sukūrė visą Ska Jazz sceną Japonijoje. Šalyje, kurioje muzikos žmonės nuperka daugiau, negu sviesto! 

Vėliau, 1998 m., įkurta nauja grupė, pavadinta °˖✧Asa-Chang & Junray✧˖°.H. Asakura susidraugauja su programuotoju ir gitaristu Hidehiko Urayama, onuo 2000 m. jų bičiulystę papildo genialusis tabla perkusionistas U-zhaan. Teprireikia vienerių metų ir jau antrasis jų albumas „Hana“ tampa ketvirtu geriausiu albumu pasaulyje, pagal „The Wire“, o kiti muzikinės žiniasklaidos autoritetai „Mojo Magazine“ ir „Muzik“ kelia rankas ir paskelbia juos geriausia metų grupe. 優秀な! Dabar °˖✧Asa-Chang & Junray✧˖° dirba šviežiu sąstatu, kai prie grupės prisijungė nauji garsai — smuikininkė Anzu Suharair pučiamųjų instrumentų virtuozas Yoshihiro Goseki. 

Ko tikėtis? Į jokius muzikinius rėmus netelpančių garsų. Tyrinėsime Rytų kultūrą. Leisimės į dekonstruotos elektroninės muzikos užkaborius. Suprasime, kad melodija, ritmas ir vokalas neprivalo būti susiję, kad veiktų išvien. Išgirsime, kaip klasika dera prie džiazo, pašėlusios perkusijos ir skaitmeniniais būdais išardyto žmogaus balso, kuris nebeprimena dainavimo, o yra dar vienas instrumentas šiame chaotiškame, bet stebuklingame ansamblyje.

https://tickets.paysera.com/lt/event/nowjapan-atidarymo-koncertas-asa-chang-junray?fbclid=IwAR3cBwOvTmvE6kL8J-vAh_l5d27GNRzLoti_Sz-bQODV8BcGFrHlXrc7QVc

 



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: