Vilniaus mokytojų namai
EN

FESTIVALIS „NOWJAPAN“ | ŠIUOLAIKINIO ŠOKIO SPEKTAKLIS „EMBRASE MOI“


Šv. Kotrynos bažnyčia

Sekmadienis
Rugsėjo 15 d.
19-20 val.

„Gyvenime sutinku milijonus kūnų. Iš tų milijonų galiu geisti šimtų, bet iš tų šimtų aš myliu tik vieną.“  

Atlikėjai:
Kaori Ito, Japonija
Théo Touvet, Prancūzija 

Jeigu į šį šokio spektaklį atvyktumėte nieko nesidomėję, suprastumėte labai nedaug. Šokėjų duetas Kaori Ito ir Théo Touvet žodžiais nepasitiki, todėl apie santykius kalba choreografija. Menininkai bando paaiškinti, kad kiekvienas žmogus į mus įdeda dalį savęs, o mūsų praeities meilės mus „paruošia“ naujoms. „Embrase Moi“ šokio spektaklis — tai emocinių patirčių, meilės žodžių, tuščių pažadų interpretacija, kviečianti atmerkti akis į besikeičiančius santykius, patrauklumą, minčių ir žodžio laisvę.

Ko tikėtis? Nesikuklinančio meilės „anatomijos“ tyrinėjimo. Duetas per choreografiją prisiliečia prie žmogiškųjų tabu, asmeninių nuoskaudų ir emocinių žaizdų. Patys pamatysime ar apskritai egzistuoja riba, kuri dviems mylintiems žmonėms nebeleistų vienas kitam atsiskleisti labiau. 

Kaori Ito mokytis klasikinių šokių pradėjo penkerių, vadovaujama meistro Syuntoku Takagi, ir tęsė mokslus iki šešiolikos metų. Praleidusi laiko Jungtinėje Karalystėje, Amerikoje ir Europoje jai pavyko tapi tikra šokių žvaigžde. Nuo 2006 m. ji prisijungė prie Angelino Preljocaj baleto „Ballet Preljocaj“, kuriame praleido keturis sezonus. Vėliau dirbo su Jamesu Thierrée ir Aurélien Bory, o nuo 2018 m. ji kuria choreografiją ir savo kūrybos spektakliuose.

Theo Touvet — žymus gimnastikos ir cirko artistas, kuris dar yra ir skysčių fizikos specialistas. Dalyvavęs gimnastikos klubų varžybose ir Liono konservatorijų klasikinės muzikos ir šiuolaikinio šokio turnyruose. Vėliau sekė Nacionalinė cirko meno mokykla „Enacr“, Nacionalinis cirko menų centras, kur jis specializavosi akrobatiniuose šokiuose. O dar vėliau Paryžiaus Nacionalinė dramos meno konservatorija, kur Théo Touvet tobulino savo vaidybą.

https://tickets.paysera.com/lt/event/nowjapan-siuolaikinio-sokio-spektaklis-embrase-moi

 

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: