Vilniaus mokytojų namai
EN

VIVALDI: GLORIA | SKRIEJANTI BAROKO MUZIKA


Šv. Kotrynos bažnyčia
Penktadienis
Rugsėjo 20 d.
19 val.

Solistai:
Ieva Skorubskaite (sopranas)
Vaidas Bartušas (kontratenoras)

Atlikėjai: 
Gailestingumo šventovės ansamblis
Vadovai: Gabija Adamonytė, Povilas Vanžodis
Vokalinis ansamblis „B2“
Vadovas Vaidas Bartušas
Vilniaus miesto ansamblis „Miroorkestra“
Meno vadovas Martynas Levickis

Grakščiai subtilios baroko kompozitoriaus Antonio Vivaldi mišios „Gloria“ pasaulyje pripažįstamos kaip ryškiausias šio žanro šedevras. Šiam kūriniui autorius atidavė visą savo meistriškumą: čia puikiai dera solo fragmentai, atskirų balsų visuma, pakiliai šlovinga nuotaika.

„Gloria“ atlikti pajėgas sujungia trys kolektyvai: pasaulinio pripažinimo laiptais kylantis  Vilniaus miesto ansamblis „Mikroorkéstra“ įkurtas ir vadovaujamas Martyno Levickio, choro partijas atliks „Gailestingumo šventovės ansamblis“, pasižymintis alternatyviu bažnytinės muzikos skambesiu, ir ansamblis „B2“ priešaky su jo steigėju, kontratenoru Vaidu Bartušu. Susivieniję ansambliai leis išgirsti išskirtinę ir jaunatvišką „Gloria“ interpretaciją. 

Koncertui diriguosiantis Martynas Levickis sako, jog „Gloria“ yra šlovinamąsis himnas, primenantis, kad jo kūrėjas Antonio Vivaldi buvo ne tik dvasininkas, bet ir bažnytinės muzikos kūrėjas. Ne veltui anuomet visuomenė kompozitorių net buvo praminusi raudonuoju kunigu.

Nepraleiskite progos pažinti neišsenkamą muzikos lobyną. 

Bilietai: 2.80 - 19 Eur.



Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: