Vilniaus mokytojų namai
EN

„BRUDERSCHAFT. Ulijonos ir Povilo dialogas“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Ketvirtadienis
Lapkričio 21 d.
19 val.

Lapkričio 21 d. Šv. Kristoforo kamerinio orkestro koncerte susilies pietietiškos muzikos temperamentai – skambės charakteringi gruziniški, prancūziški, ispaniški ritmai, kuriuos į darnią visumą sujungs klasikos bei džiazo muzikos atstovai – Ūla Ulijona Žebriūnaitė (altas) ir Povilas Jaraminas (fortepijonas).

Žymių menininkų – režisieriaus Arūno Žebriūno ir dainininkės Giedrės Kaukaitės – dukra Ūla Ulijona Žebriūnaitė – jau daugiau nei dešimtmetį gyvena po Italijos saule, Turino mieste. Ji yra Turino nacionalinio radijo ir televizijos „RAI“ simfoninio orkestro altų grupės koncertmeisterė, Gidono Kremerio vadovaujamo orkestro „Kremerata Baltica“ solistė.

Kartu su Šv. Kristoforo orkestru ir altininke Ūla Žebriūnaite pasirodys Povilas Jaraminas –  džiazo pianistas, vienas pirmųjų šio žanro puoselėtojų, studijas baigė pas prof. pianistę Olgą Šteinbergaitę, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Jo scenos partneriais yra buvę daugelis žymių vokalistų – Irena Milkevičiūtė, Gehamas Grigorianas, Eduardas Kaniava, Vytautas Juozapaitis, Judita Leitaitė, Virgilijus Noreika ir kiti. Povilas Jaraminas taip pat yra reiklus ir įkvepiantis fortepijono pedagogas ekspertas, dėstantis M. K. Čiurlionio nacionalinėje menų gimnazijoje. 1999 m. pianistas buvo apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu už nuopelnus Lietuvai.

Į šio koncerto programą atlikėjai įtraukė žymių Gruzijos kompozitorių – Giyos Kancheli ir Vakhtango Kakhidzes kūrinius altui, fortepijonui ir styginių orkestrui bei prancūzų kompozitoriaus Maurice‘o Ravelio kūrybą altui ir fortepijonui. Visų trijų kompozitorių muziką galima būtų prilyginti fejerverkų sprogimui, kurio nenuslėpsi – užsidegusi, ji prasiveržia visa jėga. Tad pietietiški ritmai šį vakarą, veikiausiai, skambės neatsitiktinai.

Atlikėjai:

Ūla Žebriūnaitė (altas),

Povilas Jaraminas (fortepijonas),

Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, meno vadovas ir vyr. dirigentas Modestas Barkauskas.

Programa:

Giya Kancheli „Abii Ne Viderem“ altui ir styginių orkestrui

Maurice Ravel „Pavana“ altui ir fortepijonui

Vakhtang Kakhidze „Bruderschaft“ altui, fortepijonui ir styginių orkestrui

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/kristoforo-orkestras-gruziniskos-muzikos-vakaras-su-altininke-ula-zebriunaite-292080/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: