Vilniaus mokytojų namai
EN

Benjamin Francis Leftwich


Šv. Kotrynos bažnyčia
Pirmadienis
Gruodžio 2 d.
19.30 val.

Į Lietuvą atvyksta įkvepiantis britų atlikėjas Benjamin Francis Leftwich!

Garsus britų atlikėjas ir dainų autorius Benjaminas Francis Leftwichas gruodžio 2 d. atvyks į Vilnių ir Šv. Kotrynos bažnyčią užlies muzika, raminančia kaip spragsintis židinys, prie kurio norisi atvirai kalbėtis apie gyvenimą, kad ir koks jis būtų. Pačiam atlikėjui teko pereiti tamsiausius sielos kambarius ir paskutinės valios pastangomis lipti į kalną. Bet štai jis ten – viršukalnėje, savo dainų perklausas skaičiuojantis milijonais.

Benjamino sąskaitoje – trys albumai. Pirmasis – „Last Smoke Before the Snow Storm“ buvo labai gražus pasisveikinimas ir daug žadantis šuolis į Jungtinės Karalystės chartus 2011-aisiais.

Antrasis albumas „After the Rain“ patvirtino, kad šis muzikantas, gimęs Jorke, o įkandin savo svajonių atsidūręs Londone, yra ne vienadienė žvaigždė. Kritikai jį patį vadino kitu Jose Gonzalezu, o Benjamino muzikai skyrė tokius meilius žodžius, kokius galėtų šnabždėti į ausį po puikios afrodiziakų vakarienės.
Tačiau pats herojus Naujuosius 2016-uosius sutiko visiškoje vidinėje tamsoje, vienas savo namuose. Muzikantas žinojo: reabilitacijos klinika yra neišvengiama, nes tik tai gali būti išeitis.
„Mano protas buvo perdegęs, „suvarytas“ visokių priklausomybių. Gyvenau depresijoje. Jaučiausi susimovęs. Viso to man buvo gana“, – šiandien atvirai pasakoja Benjaminas. Prireikė laiko, bet jis nenuleido rankų.
Ir štai trečiojo albumo, pasirodžiusio šių metų kovą, titulinėje dainoje „Gratitude“ nuskamba susitaikymo su savimi eilutės: „Pagaliau aš praregėjau, nusileidau ant žemės: pažiūrėk, kokią taiką aš čia suradau“. Tai buvo B. Leftwicho asmeninė „Eureka!“.

„Kartais mūsų – rašytojų – valiuta yra skausmas. Galime atsidurti pavojingose vietose. Sukūriau „Gratitude“ visiškoje beprotybėje, bet nujaučiau, kur tai mane veda: dainuoju, kad „dabar esu laisvas, pripažįstu, koks esu ir ko turiu atsisakyti, kad galėčiau viską pakeisti“, – sako Benas.
Jo naujausio albumo dainose kalbama apie kaltės atpirkimą, apgailestavimą, bet per muziką visa tai išsiveržia didžiule jėga – kaip vanduo, griaunantis užtvankas ir nešantis į naujas, epines teritorijas.
Dainą „Look Ma!“ B. Leftwichas įrašė jau būdamas visiškai „švarus“. Tačiau, anot jo, tai reiškia ne ramybę, o priešingai – audrą: „Juk tai, kad tu išsivalei, dar nereiškia, kad esi palaimintas.“
Benjamino kūryboje įvyko sprogstamasis proveržis. Dabartiniai jo tekstai – bauginančiai išmintingi, čiumpantys už rankos, o muzikinių interneto platformų perklausų skaičiai – keliantys ant sparnų.
Nuo 2011 metų „Spotify“ platformoje šis kūrėjas sugeneravo 2,5 milijonų mėnesinių perklausų ir 220 tūkstančių nuolatinių sekėjų, jo kūrinys „Shine“ buvo pripažintas klausytojų dažniausiai kartojama 2014 metų daina.

„Youtube“ platformoje Benjamino hitų perklausos taip pat skaičiuojamos milijonais, talentingo brito muziką renkasi stambūs reklamos užsakovai. O gyvenimas po 30-ies metų, kuriuos atlikėjas ką tik atšventė, juk dar tik prasideda!

Vienintelis, įkvepiantis B. F. Leftwicho žiemos koncertas Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje įvyks gruodžio 2 d.
--
Daugiau:
http://www.benjaminfrancisleftwich.com/
https://www.facebook.com/benjaminfrancisleftwich/
https://www.instagram.com/benjaminfrancisleftwich/
https://www.youtube.com/user/BenjaminLeftwich
--
Bilietai: http://bit.ly/2owMqdB




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: