Vilniaus mokytojų namai
EN

Eduardo Balsio dainų koncertas „Aš senas jūrininkas“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Sekmadienis
Lapkričio 10 d.
18 val.

Atlikėjai: 
Styginių kvartetas „Art Vio“,
Klaipėdos muzikinio teatro artistai,
Jaunųjų menininkų rezidencijos „Išbandyk profesiją“ dalyviai.
Dirigentas Egidijus Miknius.
Koncertą veda Viktoras Gerulaitis.
Programoje skambės ne tik garsieji „Elektrėnų žiburiai“, bet ir kompozitoriaus dainos apie Klaipėdą, jūrą, kurių E. Balsio muzikiniame palikime gausu. Bus pristatyti ir rimtesni, rečiau atliekami E. Balsio vokaliniai kūriniai – pavyzdžiui, „Lakštingala negali nečiulbėti“.


Šis koncertas – tai pirmasis šalyje teatro artistų ir tarptautinės jaunųjų menininkų rezidencijos „Išbandyk profesiją“ dalyvių bendras kūrybinis projektas, papildantis kompozitoriaus E. Balsio gimimo šimtmečiui skirtų renginių ciklą. Kartu tai pirmasis pajūrio teatro bandymas vasaros rezidencijoje ugdyti būsimąją muzikantų ir teatralų kartą bei tuo pačiu sudominti ją lietuviška muzika.
Išskirtiniame projekte gali dalyvauti tiek Lietuvos, tiek ir užsienio jaunieji dainininkai, muzikantai bei teatralai. Jaunuosius talentus vieningai koncertinei programai sutelks savitu meniniu braižu garsėjanti režisierė Rūta Bunikytė.
Dvidešimto amžiaus antroje pusėje sukurtas E. Balsio dainų partitūras koncertui ruošia patyręs aranžuotojas – Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestro fleitininkas Rimantas Giedraitis. E. Balsio kūryba bus saikingai sušiuolaikinta ir pritaikyta jaunimo skoniui. Programoje skambės ne tik garsieji „Elektrėnų žiburiai“, bet ir kompozitoriaus dainos apie Klaipėdą, jūrą, kurių E. Balsio muzikiniame palikime gausu. Bus pristatyti ir rimtesni, rečiau atliekami E. Balsio vokaliniai kūriniai – pavyzdžiui, „Lakštingala negali nečiulbėti“.
„Projektas „Išbandyk profesiją“ kuriamas tam, jog jaunieji atlikėjai įtrauktų į savo repertuarą E. Balsio dainų ir išmoktų klausytojams suteikti kuo daugiau džiaugsmo. Jaunimas turi labai daug energijos: ją teisingai nukreipus bei sudėliojus tinkamus taškus, galima tikėtis įstabaus, kone sprogstamo rezultato. Jaunųjų atlikėjų laukia rimti iššūkiai, o klausytojų – malonūs potyriai“, – prognozuoja koncerto „Aš – senas jūrininkas“ dirigentas Egidijus Miknius.
Tarptautinė jaunųjų menininkų rezidencija „Išbandyk profesiją“ Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre sudaro sąlygas jaunimui, bendradarbiaujančiam su teatro profesionalais, įgauti sėkmingai teatrinei kūrybai reikalingų kompetencijų.

Bilietai: 10-15 Eur.

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/renginiai-skirti-ebalsio-100-sioms-metinems-teatralizuotas-e-balsio-dainu-koncertas-as-senas-jurininkas-298186/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: