Vilniaus mokytojų namai
EN

FESTIVALIS „VAIKŲ KNYGŲ SALA 2019“


Vilniaus mokytojų namų erdvės
Šeštadienis
Lapkričio 16 d.
12-17 val.

Lapkričio 16-17 d. jau trečią kartą kviesime švęsti vaikų ir paauglių literatūrą drauge su jos kūrėjais, teatro ir kino aktoriais, muzikantais, menininkais. Jūsų laukia specialiai festivaliui sukurti naujų knygų pristatymai, spektakliai, koncertai, kino peržiūros, kūrybinės dirbtuvės ir kitos literatūrinės pramogos. O svarbiausia - magiškas atradimų laikas. Juk niekada nežinai, į kokį pasaulį pateksi atsivertęs knygą!

Šiemet sulauksime svečių iš paslaptingosios Islandijos. Festivalyje lankysis ir renginius ves islandų televizijos žvaigždė, skaitymų skatinimo iniciatyvų organizatorius, rašytojas Ævar Þór Benediktsson. Vaikams ranką spaus ir puikiai pažįstami Lietuvių kūrėjai: Tomas Dirgėla, Inga Dagile, Lina Itagaki, Benas Bėrantas, Tania Rex, Indrė Pavilonytė, Martynas Pavilonis, Greta Alice, Rasa Jančiauskaitė, Kotryna Zylė, Monika Vaicenavičienė ir kiti.

Nepraleiskite spektaklių, muzikinių pasirodymų ir interaktyvių literatūrinių instaliacijų, kurias kuriame drauge su Theatre of Senses / Pojūčių teatras, WhaleDreams, Severina Špakovska, Vėjų teatras. Užsukite į filmo apie šiuolaikinę Pepę Ilgakojinę "Rocca" peržiūrą, kurią paruošėmė jums drauge su Vilniaus tarptautiniu vaikų ir jaunimo kino festivaliu. Ir būtinai apsilankykite iliustratorių foto būdelėje, kurioje padaryta ne viena unikali nuotrauka.

Festivalio metu vyks vaikų ir paauglių knygų mugė, kurios metu galėsite įsigyti naujausių ir jau pamėgtų knygų įvairaus amžiaus vaikams ir paaugliams. Ir čia pat gauti autorių autografą!

Įėjimas į festivalį mokamas. Bilieto kaina - 3 eurai vienam žmogui. Bilietas galioja ABI festivalio dienas į VISUS festivalio renginius. NEMOKAMAI festivalyje gali apsilankyti žmonės iki 2 ir nuo 60 metų, o taip pat bet kurio amžiaus žmonės, persirengę literatūrinių personažų kostiumais.

Bilietus įsigyti galima internetu https://tickets.paysera.com/lt/event/festivalis-vaiku-knygu-sala arba renginio vietoje.

Plačiau: www.facebook.com/vaikuknygusala

Festivalį globoja Vilniaus miesto savivaldybė, festivalį remia Lietuvos kultūros taryba ir Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje.



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: