Vilniaus mokytojų namai
EN

PERKELTAS | Kostas Smoriginas "Dvigubas gimtadienis"


Šv. Kotrynos bažnyčia
Trečiadienis
Balandžio 22 d.
19:00 val.

Koncertas perkeliamas į 2020m. balandžio 22 dienos į liepos 22 dieną. Anksčiau pirkti bilietai galios. Bilietų grąžinimo terminas paaiškės po karantino.

Dvigubas Kosto Smorigino gimtadienis su eskizais iš scenos generolo portreto

Neeilinės asmenybės eilinis gimtadienis – taip būtų galima apibūdinti balandžio 22 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje geros muzikos ekspertų „Bardai LT“ rengiamą vakarą. Tačiau tai - ne visai tiesa. Nes scenos meistro Kosto Smorigino gimtadienį taip pat lydės Arno Ališausko parašyta ir leidyklos „Tyto alba“ išleista knyga „Kostas. Eskizai scenos generolo portretui“.

Ši knyga apie Artisto gyvenimo ir kūrybos kelią. Apie teatrą kaip šeimą, ir šeimą kaip teatrą. Apie sutiktus žmones – giliai ir jautriai prisimenant Eimuntą Nekrošių, Dalią Tamulevičiūtę, Vytautą Kernagį, Arūną Storpirštį. Apie muziką – nuolatinę jo gyvenimo palydovę. Knygoje netruks ir anekdotinių istorijų ir ,,baikų“.

Kostas Smoriginas daugiau nei keturis dešimtmečius ištikimai tarnauja scenai ir jos mūzoms, tad mintis pasitikti savo ir knygos gimimą scenoje neatrodė nepriimtina. O koks gi gimtadienis be muzikos ir svečių? Vakaro metu skambės publikos pamėgtos Kosto Smorigino dainos, pritariant kompozitoriui Audriui Balsiui ir gitaristui Martynui Kuliavui. Prisiminimus ir muzikines dovanas dalins maestro draugai ir scenos bendražygiai: aktoriai Kristina Kazlauskaitė, Saulius Bareikis, Vidas Petkevičius, poetas Rimvydas Stankevičius, kino režisierius Algimantas Puipa, muzikinę staigmeną ruošia operos solistai Kostas Smoriginas jaunesnysis ir Rafailas Karpis. Vakaro šeimininkas Domantas Razauskas pakalbinęs knygos autorių Arną Ališauską ir knygos herojų Kostą Smoriginą, tikėtina, sužinos, kas gi liko už knygos paraščių.

Šį pavasarį Kostas Smoriginas paruošė ir daugiau dovanų savo gerbėjams: žiūrovų prašymu jo geriausių baladžių koncertas „SMS: labas vakaras, brangioji“ kartu su Vytauto Lukočiaus „Vilniaus Sinfonietta“ aplankys Marijampolę (kovo 24 d.) ir Kauną (gegužės 3 d.).

Geros muzikos ekspertai „Bardai LT“ kviečia padovanoti sau sielos šventę ir nepraleisti šių susitikimų su scenos legenda.

Vakaro metu žiūrovai galės įsigyti knygą ir gauti Kosto Smorigino autografą.

Bilietų kaina: 10 Eur, 12 Eur, 15, Eur, 20 Eur
Bilietus platina TIKETA ir likus 1 val. - renginio vietoje.
https://www.tiketa.lt/LT/kostas_smoriginas__dvigubas_gimtadienis_23282?



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: