Vilniaus mokytojų namai
EN

Kita data ir vieta | Kristupo festivalis | NIKO „Radiohead Rewrite“|


Šv. Kotrynos bažnyčia
Trečiadienis
Liepos 22 d.
19:30 Val.

Kristupo festivalis: RADIOHEAD: REWRITE / NIKO nukeltas iš liepos 1 d. į liepos 22 d., 20 val. Vilniaus universiteto didįjį kiemą (Šv. Jono g. 12, Vilnius).

Jeigu reikėtų įvardinti „vieną iš nedaugelio kompozitorių, neabejotinai pakeitusių muzikos istoriją”, pasak, The Guardian, tai būtų minimalizmo ikona – JAV kompozitorius Steve’as Reichas. Jo kūrinius – Radio Rewrite ir Clapping Music – Kristupo vasaros festivalyje atliks Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO.

Daugelį metų savo kūryba inspiravęs įvairiausias roko bei pop grupes, S. Reichas netikėtai atsidūrė kitoje barikadų pusėje – Radio Rewrite jis parašė įkvėptas kultinės britų grupės Radiohead dainų Jigsaw Falling into Place ir Everything in Its Right Place. Beje, jos, (aranžuotos Gedimino Gelgoto) nuskambės prieš Radio Rewrite, kad padėtų įsijausti į koncerto atmosferą bei atpažinti roko grupės dainų melodijas S. Reicho kompozicijoje.
O štai Clapping Music dvelkia visai kita nuotaika. Kompozitorius teigia visada norėjęs sukurti kūrinį, „kuriam atlikti nereikia jokio kito instrumento, tik savo kūno“. Clapping Music atliekamas plojant ritmą, kuris palaipsniui kisdamas tarsi panardina publiką į transo būseną.

Šis koncertas taps išskirtiniu brangakmeniu jūsų įspūdžių kolekcijoje ne tik dėl intriguojančios programos, bet ir dėl atlikėjų. „NIKO sukuria stulbinančią patirtį. Efektas užburiantis, rezultatas patrauklus įvairaus amžiaus publikai” (J. Newborn). Patirkite NIKO efektą!

Programoje: Steve Reich ir Gedimino Gelgoto muzika

Atlikėjai:
Naujų idėjų kamerinis orkestras (NIKO): Augusta Jusionytė, Dalia Simaškaitė, Julija Ivanovaitė (smuikai), Deividas Dumčius (violončelė), Vincas Bačius (bosinė gitara).

Kviestiniai atlikėjai: Per Lundberg (fortepijonas, Švedija), Paulius Andersson (fortepijonas), Vitalija Raškevičiūtė-Gelgotė (altas), Valentinas Gelgotas (fleita), Marius Kavaliauskas (klarnetas), Džiugas Daugirda (mušamieji)

Meno vadovas ir dirigentas Gediminas Gelgotas.

Bilietai: https://www.tiketa.lt/LT/kristupo_festivalis__radiohead__rewrite__niko_23198



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: