Vilniaus mokytojų namai
EN

TENORIADA


VMN kiemelis „Vasaros terasa“
Sekmadienis
Liepos 19 d.
19:00

Liepos 19 d. (sekmadienio) vakarą, sostinės „Vasaros terasoje“ įvyks jau antras unikalus TENORIADOS koncertas „Vasaros šėlsmas“ su pučiamųjų orkestru „Trimitas“, kuriam diriguos maestro Ugnius Vaiginis. Gyvo garso ir stiprių operinių balsų išsiilgusią publiką populiariąja klasika – ir užsienio, ir lietuvių autorių kūriniais – džiugins net 16 tenorų. Lietuvoje to dar nebuvo, tai – rekordinis skaičius. O pasaulyje renginių, kuriuose dainavo daugiau nei trys tenorai, galima būtų suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų.

TENORIADA suvienys jauniausios kartos ir jau žinomus operos dainininkus. Koncertuos ir tik žibėti pradedantys jaunieji solistai, ir TV žiūrovams iš „Lietuvos balso“ pažįstami, ir Auksiniu scenos kryžiumi bei kitais prestižiniais apdovanojimais įvertinti, tarptautinėje scenoje vardą pelnę tenorai.

Tarp jų – Kristian Benedikt (Vaidas Vyšniauskas), Tomas Pavilionis, Edmundas Seilius, Rafailas Karpis, Antanas Zakarauskas, Audrius Rubežius, Egidijus Bavikinas, Eimantas Bešėnas, Juozas Janužas, Deividas Norvilas, Kęstutis Alčiauskis, Edgaras Davidovičius, Povilas Padleckis, Kasparas Damulis, Osvaldas Petraška, Laurynas Aksamitas.

Kūrinių temperamentą paryškins pučiamųjų orkestras, ypač tinkantis lauke ir lengvai įsiliesiantis į vasaros atmosferą. Mokytojų namų kiemą užplūs romantika, ir skambės meilę bei aistrą spinduliuojančios dainos: Franko Sinatros „Strangers in the night“, Consuelo Velazqueso „Besame mucho“, Tony Reniso ir Alberto Testos „Quando quando“. Vilnys nostalgija su Charlie Chaplino daina „Smile“ ir Lucio Dalla „Caruso“. Su Ilgesingais ir širdį virpinančiais kūriniais kontrastuos pasiutusios ir judrios melodijos kaip Jameso Browno „I feel good“. Atgis ir lietuvių populiarioji klasika, pavyzdžiui, Jono Mašanausko „Vilniaus stogai“. Visiškai naujai suskambės Algimanto Raudonikio „Švelnumas“ – jį atliks visi koncerto dalyviai. Koncerte bus daug geros nuotaikos ir staigmenų.

Koncerto metu žiūrovai galės naudotis kavinės „Vasaros terasa“ paslaugomis. Tai puiki galimybė praleisti laiką su šeima ir draugais.



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: