Vilniaus mokytojų namai
EN

Koncertas Atšaukiamas | Svečiuose atlikėjas Niklas Paschburg


Šv. Kotrynos bažnyčia
Trečiadienis
Spalio 14 d.
19:00 val.

Niklas Paschburg koncertas Vilniuje, kuris jau kartą buvo perkeltas į spalio 14 d. ATŠAUKIAMAS.
Nuo spalio 27 d. visiems, kurie bilietus pirko internetu pinigai bus grąžinti į sąskaitą.  Jei bilietą pirkote kasoje - prašome užpildyti bilietų grąžinimo formą https://www.bilietai.lt/file/id/43766 ir atsiųsti el. paštu info@bilietai.lt 
Oficialiai patvirtinta: pavasarį Lietuvoje turėjusio koncertuoti garsaus vokiečių kompozitoriaus ir pianisto Niklas Paschburg pasirodymas Vilniuje perkeltas į spalio mėnesį. Visų gastrolių Europoje koncertus dėl koronaviruso pandemijos priverstas perkelti atlikėjas mūsų šalyje koncertuos spalio 14 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje Niklas Paschburg pristatys antrąjį solo albumą „Svalbard“. Bilietai į perkeltą koncertą galios tie patys, jų keisti nereikės.
Niklas Paschburg – „Blooming (In C Minor)“: https://youtu.be/Qek20I-zcqk
„Aš ir mūsų komanda su liūdesiu pranešame, kad dėl susidariusių aplinkybių nusprendėme perkelti gastrolių Europoje koncertus“, – teigia Niklas Paschburg. „Šis sprendimas nėra lengvas, nes artėjančių koncertų labai laukiau, tačiau sveikata yra svarbiau visko. Tikiuosi, kad visi sveiki ir su nauja energija labai greitai vėl susitiksime“.
Surengė per 100 koncertų
Naujausias kompozicijas Niklas Paschburg įrašinėjo eksperimentuodamas savo įrašų studijoje Berlyne. Didžioji albumo dalis buvo sukurta 2018-2019 m., per kuriuos muzikantas surengė daugiau nei 100 koncertų. Kaip ir buvo galima tikėtis, Niklas naują kūrybą įgrojo naudodamasis pianinu, sintezatoriumi ir savo senelio akordeonu. Didžioji dalis albumo kompozicijų buvo sukurtos Norvegijoje. 25-erių metų muzikantas stebina ne tik melomanus ir kritikus, kurie liaupsina naujai suskambėjusią Bacho preliudo „In C Minor“ interpretaciją („Blooming“). Niklas Paschburg kūrybą vertina ir populiariosios muzikos atlikėjai RYX, Asgeir ir kiti, prodiusavę įsimintinus jo kūrinių remiksus.
Naujas albumas gimė šiauriausiame Norvegijos archipelage
Naujausias Niklas Pachburg albumas „Svalbardo“ vadinasi taip pat, kaip ir Norvegijos karalystės archipelagas, esantis Arkties vandenyne į šiaurę nuo Europos žemyno. Trys iš archipelago salų yra gyvenamos (Špicbergenas, Lokių sala ir Hopenas). Tai yra šiauriausia Norvegijos valda.
„Sausio mėnesį Svalbarde nėra saulėtekių ar saulėlydžių – čia vyrauja naktis“, – kūrybos procesą labiausiai į Šiaurę nutolusiame Novegijos archipelage prisimena Niklas Paschburg, dėl visą parą trunkančios nakties jautęsis „nykiai ir nepatogiai“.
Atšiauriomis sąlygomis sukurtas kompozicijas Niklas Paschburg perleido britų grupės „Lamb“ atstovui Andy Barlow, kuris anksčiau bendradarbiavo su „U2“, Fink ir Willie Nelson. Brightono mieste esančioje įrašų studijoje susitikę Niklas ir Andy kartu prodiusavo ir įrašė galutinę albumo „Svalbard“ versiją, kuri bus išleista jau šių metų vasario mėnesį.
Niklas Paschburg – „A New“: https://youtu.be/KZdrrS2J1b0
Debiutas tapo vienu gražiausiu 2018-ųjų albumų
Niklas Paschburg gimė 1994 m. Hamburgo mieste Vokietijoje. Nepaisant jauno amžiaus, kompozitorius ir muzikantas jau spėjo išgarsėti visame pasaulyje. „Tai bus vienas gražiausių albumų, kokį išgirsite 2018 metais“, – taip debiutinį Niklas Paschburg albumą „Oceanic“ pristatė įtakingi muzikos kritikai iš „NPR Music“. Dvylika albumo instrumentinių kūrinių ne tik perteikė melancholiją, bet ir užbūrė savo energija.
Beveik visus 2017 m. Niklas Paschburg praleido Baltijos jūros pakrantėje, kur mėgino įsijausti į gamtos nuotaikas, kvėpavo vėju, klausėsi bangų mūšos ir visai tai perteikė savo muzikoje. Nedideliame Vokietijos pajūrio miestelyje Gromicas muzikantas savo jėgomis įsirengė studiją. Čia buvo sukurtos ir įrašytos visos albumo „Oceanic“ kompozicijos. Niklas Paschburg kūryba, kurioje persipynė neo-klasika, ambientinė ir elektroninė muzika, alsuote alsavo gamta.
Niklas Paschburg – „Spark“: https://www.youtube.com/watch?v=6p_YD68O5ho
Tarp klasikos ir elektroninės muzikos
Kūrybos procesas jaunam vokiečių kompozitoriui, buvo ypatingai svarbus. Įtakotas garsių atlikėjų Nils Frahm, Ólafur Arnalds ir Hauschka, Niklas Paschburg siekė sukurti išskirtinį albumą. „Norėjau, kad mano debiutinis darbas būtų visiškai kitoks, nei muzika, kurią kūriau ar klausiai iki šiol. Galvoje sukosi kažkas tarp klasikinės ir elektroninės muzikos. Gal dėl to, mano kompozicijose vyrauja popmuzikos dainoms būdingos struktūros ir harmonijos“, – sakė kompozitorius. „Tikiu, kad man pavyko perteikti abi jūros puses – ir ramybę, ir jėgą“.
Niklas Paschburg – „Sand Whirling“: https://www.youtube.com/watch?v=qwCBBil1LFY
Niklas Paschburg įrašė daug natūralios gamtos garsų, tokių kaip jūros bangų šniokštimas, kuriuos meistriškai įkomponavo su melodijos elementais, sugrotais akustiniais instrumentais. Vėliau bendrą skambesį praturtino elektroninių instrumentų, sintezatorių ir semplų pagalba. Rezultatas pribloškė – albumas „Oceanic“ tapo nuostabiu garso takeliu, kurį pamėgo ne tik elektroninės muzikos atstovų „Bonobo“ ir „Kiasmos“, bet ir indie folk korifėjų „Bon Iver“ gerbėjai. Prie unikalaus skambesio nemažai prisidėjo žinomas olandų prodiuseris Gijs van Klooster.

Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio bei jo kokybės.
Platintojas veikia kaip atsiskleidęs tarpininkas. Detalią informaciją apie bilietų ir nuolaidų kuponų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.



Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: