Vilniaus mokytojų namai
EN

Dainuojamosios poezijos festivalis „TAI - AŠ“ atidarytas !

Vienam vakarui „atgimęs“ maestro Vytautas Kernagis, užburiančios žymiojo Andriaus Kulikausko melodijos ir gausybė puikių emocijų – taip vakar Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje atidarytas tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“.

„Pradėti pagrindinę festivalio programą koncertu „2 Maestro“ – gana simboliška, būtent Vytautas Kernagis laikomas jo pavadinimo  krikštatėviu. Džiugu, jog iš ekrano į mus besikreipusio maestro, sugrįžimas kartu su A. Kulikausku buvo toks, kokio ir tikėjomės – jausmingas, jautrus, poetiškas. Tikimės, jog artėjantys festivalio koncertai ir toliau klausytojams kels pozityvių emocijų bei privers bent kelioms valandoms pabėgti nuo kasdienybės“, – sako Vilniaus mokytojų namų direktorė Zita Žepnickienė.

Panašu, jog šiems lūkesčiams lemta išsipildyti – tryliktąją kartą vykstantis festivalis šiemet žada tikrai išskirtinę programą.

Spalio 21 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje vienas įdomiausių, išskirtinių ir specialiai festivaliui rengtų koncertų yra Vyganto bei prancūzo Laurent‘o Secco bendras muzikinis projektas „Mėnulio sodai“. Pritariant kameriniam orkestrui, skambės gražiausi žymių prancūzų Jacques‘o Brelio, Claude‘o Nougaro ir kitų atlikėjų kūriniai. Koncerto “Mėnulio sodai” idėjos autorius, dainų kūrėjas Vygantas sako, kad šį vakarą muzika skambės nerealiai – nuo vieno akordo iki nuostabiausių garsų jūros, nuo vienos gitaros iki kamerinio orkestro. Klausytojas nenuskridęs į mėnulį galės sodus ir žvaigždes pamatyti...Atlikėjas ir aktorius Laurent Secco kartu su Vygantu, gitaristo Tomo Varnagirio grupe ir kameriniu orkestru scenoje kurs stebuklą. Koncertą ves prancūzų aktorė Caroline Paliulis.

Jau šį ketvirtadienį, spalio 22 d. visus dainuojamosios poezijos mylėtojus kvies dar vienas specialiai festivaliui sukurtas intriguojantis muzikinis susitikimas: Šv. Kotrynos bažnyčios scenoje pirmąjį kartą susitiks vienas garsiausių Lietuvos aktorių, legendinių dainų autorių Kostas Smoriginas ir neprognozuojamas, netikėtais amplua stebinantis poetas, dainius Domantas Razauskas. Jaukų kamerinį vakarą kartu kurs dainų autoriams įvairiausius pučiamuosius instrumentus valdantis charizmatiškasis Saulius Petreikis. Muzikantai tikina, jog specialiai festivaliui suburtas trio parengė išskirtinę programą, kuri publiką kvies pasinerti į subtilų, jaukų ir magišką dainos pasaulį – „Solo. Ir drauge...“.

Puikią atmosferą žada ir penktadienį, spalio 23 d., toje pačioje erdvėje vyksiantis itin laukiamas pasirodymas „Atvirai tik jums“. Šįkart muzikinis susitikimas bus kitoniškas ne tik dėl skirtingo braižo, bet žavės ir tautų, kalbų įvairove – savo kūryba dalinsis tiek gausus būrys Lietuvos atlikėjų, tiek svečiai iš užsienio šalių. Tai – antrą kartą festivalyje pasirodysiantis prancūzų atlikėjas ir aktorius Laurent Secco, baltarusis Mihail Tselkovik su grupe „Lombard“, Victor Pashnyk iš Ukrainosairis Peter Baxter ir Honza Jicha iš Čekijos. Unikalų skambesį ir pozityvias emocijas kartu kurs „Raudonų vakarų“ autorė Ieva Narkutė, teatro ir kino aktorius Jokūbas Bareikis, „Baltos varnos“ ir grupėroko muzikos grupės „Arbata“ vokalistas Andrius Zalieska-Zala ir draugaigrupė „Keturi vėjai“, dainų kūrėjas Vygandas Kazlauskas.

Tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio metu, kuris šiemet aplankys ne tik sostinę, bet ir Širvintas, Gargždus, Veisiejus bei Rygą, žiūrovai taip pat išvys Vytauto V. Landsbergio programą vaikams “Kaip gera, kai man gera” bei dar daugiau. Renginį šį šeštadienį, spalio 24 d.,  uždarys nostalgiškasis „Senas geras dainos vynas“ su žymiausiais Lietuvos bardais: K. Smoriginu, Sauliumi Bareikiu, Andriumi Kulikausku, Andriumi Kaniava, Neda Malūnavičiūte ir Olegu Ditkovskiu.

Plačiau www.tai-as.lt

2014 m. spalio 21 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: