Vilniaus mokytojų namai
EN

KOMPOZITORIUI STANISLOVUI MONIUŠKAI TAI PATIKTŲ

Gamta nenustoja stebinti kasmet pateikdama vis daugiau stebuklų. Žiemą sprogsta medžių pumpurai, viduržiemy pražysta žibutės. Kas nestebina, tai metų ciklas. Po žiemos, visada ateina pavasaris. O su pavasariu noras atsinaujinti, kvėptelti gaivaus oro, susitvarkyti, pasigražinti.

Šalia Mokytojų namų yra jaukus St.Moniuškos skveras, kuriame vilniečiai ar miesto svečiai mėgsta atsipūsti, pamedituoti, pašokti tradicinius šokius, kavinėje išgerti kavos puodelį ar paklausyti šv. Kotrynos bažnyčioje koncerto. Po žiemos skveras dar nedžiugino savo grožiu ir jaukumu.

Mokytojų namai tęsdami tradiciją kreipėsi į čia veikiančias kultūros ir verslo institucijas, šalia esančius kaimynus kviesdami bendram pasitvarkymui. Visi geranoriškai sutiko dalyvauti talkoje, finansiškai pagelbėti įsigyjant 30 sidabražolės krūmelių, kuriuos atsodino sunykusių krūmų vietoje, išgrėbė lapus, atgaivino veją, sutvarkė aplinką apie šv. Kotrynos bažnyčią. Tikimąsi, kad sutvarkytas skveras bus dar patrauklesnis. Dalyvavę šioje akcijoje: Vilniaus mokytojų namai, chorai „Bel Canto“, „Jauna muzika“‚ „Ąžuoliukas“, Vaikų ir jaunimo meno  galerija, vaikų ir jaunimo dailės mokykla,A.Noviko džiazo mokykla“,studija „Nonetas“, Mokyklų tobulinimo centras, „Biudžetinių įstaigų buhalterinė apskaita“, „Valstybės institucijų kalbų centras“,  „Sachadža joga“, „Mano aplinka“,„Bliss Fashion“, kavinės „Rhum room“, „Trinity“ ir  „Makarena“ parodę gražią bendruomeniškumo iniciatyvą vieningai pareiškė , kad Vilnius visų mūsų miestas. Čia mūsų namai ir ne tik namuose turime tvarkytis, bet ir puoselėti miesto aplinką, atrasti stebuklus paprastuose dalykuose ir džiaugtis jais kiekvieną dieną.  

2018 m. balandžio 20 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: