Vilniaus mokytojų namai
EN

Pasibaigus festivaliui „Tai – aš“ užsienio atlikėjų bei organizatorių dovanos žiūrovams ir kūrėjams

Savaitgalį pasibaigus didžiajai XVIII tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ renginių savaitei organizatoriai kūrėjus šią ir kitą savaitę kviečia jungtis prie tarptautinės BARDAZMUS bendruomenės bei stebėti nemokamus užsienio atlikėjų seminarus, diskusiją ir virtualius muzikinius pasirodymus festivalio Facebook kanale. 

Ruošiamas ir jungtinis tarptautinių dirbtuvių dalyvių online koncertas, kurio premjera numatytakitą savaitę oficialioje festivalio Facebook paskyroje ir Vilniaus mokytojų namų Youtube kanale.

Pandemijos iššūkyje - tvaresnė bendruomenė

Festivalio„Tai – aš“ tarptautinių kūrybinių dirbtuvių „Bardazmus“ programos tikslas - pažvelgti į dabartinę žanro situaciją iš kitų šalių kūrėjų perspektyvos, keistis patirtimi, stebėti diskutuoti ir tobulėti sekant laiko patikrinta patirtimi. Nors pandemija pakoregavo planus ir teko įprastus atlikėjų koncertus, gyvus susitikimus perkelti į virtualią erdvę, pasak festivalio projektų vadovės Linos Užkuraitytės pandemijos laikotarpis paskatino tarptautinę bardų bendruomenę susitelkti, palaikyti vienas kitą neprarandant kūrybos esmės - autentiškumo ir tvaraus  bendruomeninio ryšio bei atvėrė daugiau galimybių. 

„Mūsų partnerių Airijos ambasados Lietuvoje ir Prancūzų instituto Lietuvoje, entuziazmo nestokojančių aukštųjų mokyklų dėka bei sulaukę Lietuvos kultūros tarybos bei Vilniaus miesto savivaldybės, palaikymo galėjome pakviesti diskusijai visą būrį patyrusių profesionalų iš Airijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Švedijos, Islandijos, Prancūzijos. Džiaugiamės galėdami padėti jauniems ar tik pirmus žingsnius muzikinėje karjeroje žengiantiems kūrėjams tobulėti ir kaupti muzikinę patirtį, ketiname šį bendradarbiavimą tęsti dainų kūrėjų ir atlikėjų facebook grupėje (www.facebook.com/groups/taiascommunity/)“.

Viešoje ekspertų diskusijoje - dėmesys asmeniniams kūrėjų iššūkiams ir sėkmės receptams

„Buvau trisdešimties kai apsisprendžiau mesti darbą ir pasirinkti muzikanto karjerą. Mažoje Islandijos rinkoje sunku įrodyti kad tai rimtas darbas. Mama verkė kai jai pasakiau, tiesą sakant jei būčiau pasakęs pvz. kad esu gėjus tai būtų kur kas geresnė naujiena mano tėvams, juk pagal visus standartus turiu uždirbti pinigus ir išlaikyti šeimą”, diskusijos metu atviravo Islandijos atlikėjas Svavar Knutur. Kokie iššūkiai slypi muzikanto kelią pasirinkusių atlikėjų? Kaip neprarasti kūrybos džiaugsmo? Kokie iššūkiai bei kokios galimybės atsivėrė kitų šalių dainų kūrėjams ir atlikėjams Covid19 laikotarpiu? Tai tik dalis temų kurias tarptautinėje festivalio diskusijoje “Managing your career/Careers and Corona” gvildena ir atviromis savo istorijomis dalinasi net penki muzikinio pasaulio profesionalai. 

Koncertas ir nemokamos online kūrybinės dirbtuvės dainų autoriams ir atlikėjams

Šį penktadienį, spalio 23 d. Vilniaus mokytojų namų Youtube kanale organizatoriai kviečia nemokamai stebėti dainų rašymo kūrybinių dirbtuvių įrašą su Grammy nominantu Brettu Perkinsu (JAV) ir atlikėja Magali Michaut (Prancūzija), sekmadienį, spalio 25 d. - balso lavinimo seminarą su Airijos atlikėja Emma O’Reilly. Organizatoriai sako, kad šie virtualūs susitikimai skirti tiek pradedantiems, tiek jau pažengusiems dainų kūrėjams, atlikėjams. Po pirmųjų bendruomes virtualių susibūrimų atsirado naujų kūrybinių sumanymų ir muzikinių kūrinių, tad XVIII - ojo festivalio „Tai – aš“ tarptautinę programą socialiniuose tinkluose spalio 30 d., penktadienį, užbaigs jungtinis, virtualus Bardazmus dirbtuvių ir seminarų dalyvių koncertas. 


Šios dienos viešos diskusijos nuorodą rasite čia: https://youtu.be/-BKg-vSXQtE

2020 m. spalio 21 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: