Vilniaus mokytojų namai
EN

Vasarai baigiantis tranki bardų festivalio įžanga: grupių „Graži ir ta galinga“ ir „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ koncertas!

Šiais metais devynioliktą kartą organizuojamas tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“, skelbia, kad vyks spalio 18-24 dienomis ir kviečia rudenį pasitikti išskirtiniame (ne)bardiškame koncerte, kuriame gražios ir galingos iš pajūrio ir stereotipus laužantys padūkeliai iš sostinės!

Paskutinę vasaros dieną, rugpjūčio 31-ąją, Vilniaus mokytojų namų kiemelyje - „Vasaros Terasoje“ – „(Ne)bardiškos rudens sutiktuvės“ tai įžanga į šių metų festivalį „Tai – aš“, kuriame neįprastas istorijas pasakojančios merginos - „Graži ir ta galinga“ ir nuolat nuostabą sukeliantys – „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Mokytojų namų kiemelio scenoje greta Astos, Ievos, Marijos, Rugilės ir Vaivos pasirodo ir Lietuvos istorijoje vietą išsikovojusios – Barbora, Bona, Julija, Marytė bei Teklė. Kartu jos pasakoja, kokios yra dabartinės jaunos Lietuvos moterys ir kokia tradicija jas pagimdė. O vyresnės kolegės primena, tai, kokia nedraugiška moteris gali būti Lietuvos istorija. Scenoje „Graži ir ta galinga“ tikrais ir išgalvotais pasakojimais spektaklio-koncerto žiūrovus nukelia ne tik į skirtingus laikotarpius, bet ir į skirtingus moters gyvenimo tarpsnius, kurie scenoje suskamba ir skirtingais muzikos stiliais. Nuoširdų susijaudinimą keis juokingos istorijos, o jas – arši ironija. Bus pasakyta tai, ko negalima sakyti ir pasijuokta iš to, kas nebūtinai juokinga.

„Esame aktorės, o dainuojantys aktoriai labai dažnai tampa bardais ir žymiai rečiau pasirenka keliauti kitokiu muzikiniu keliu. Mano manymu, vienas iš esminių dainuojamosios poezijos variklių yra besąlyginis autoriaus nuoširdumas atliekant dainą, tuo tarpu mes dainuodamos bandome nutolti nuo savęs ir bent šiek tiek priartėti prie personažo, kurio dainą atliekame. Nuoširdumo lieka daug, tačiau jis šiek tiek kitoks nei bardų muzikoje – kiek žaismingesnis, teatrališkesnis, ironiškesnis, emocionalesnis.“,- dainuojančių aktorių ypatybes apmąsto „Graži ir ta galinga“ narė Ieva Pakštytė.

(68) Graži ir Ta Galinga - Graži ir Ta Galinga (Live) | SAPIENS MUSIC - YouTube

„(Ne)bardiškose rudens sutiktuvėse“ pasirodymą surengs ir „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, kurie pastarąjį kartą, Vilniuje koncertavo vasaros pradžioje ir teigia, kad jų mėgstamiausias koncertinio kokteilio receptas yra kibiras džiaugsmo, keli kaušai laimės, stiklinė ironijos ir kelios ašaros. Viso šio kokteilio galime tikėtis ir šiame vasaros pabaigos koncerte.

„Poezija yra gražu. Vienas mėgstamiausių poetų – Juozapas Vytautas Baužys (AKD grupės vokalistas ir smuikininkas, – aut. pastaba). Šio autoriaus eilėraščiai yra išversti į ispanų, rusų kalbas. Kai kuriuos J. V. Baužys dainuoja pritardamas sau gitara ir visi girdi, kad tai yra gražu.“, - pasakoja AKD narys Karolis Steponavičius.

(68) Antikvariniai Kašpirovskio dantys | Į Venesuelą (official video) - YouTube

Muzikiniame IN Ir JANG pasimatyme, be jau pamėgtų kūrinių, grupės ruošia ir specialiai festivalio žiūrovams paruoštus bardiškos muzikos opusus.

Daugiau informacijos: https://bit.ly/FestivalisTAIAŠ  

Koncerto bei festivalio bilietus rasite: bilietai.lt

Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė

Apie festivalį: Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai — aš“ rengiamas nuo 2003 m. „Tai — aš“ tai: bendruomeninės, tarpkultūrinės kūrybinės laboratorijos jauniesiems dainų ir tekstų autoriams, atlikėjams, po Lietuvos miestelius ir į kaimynines šalis keliaujantys koncertiniai ekipažai, Lietuvos ir užsienio atlikėjų pasirodymai vaikams ir ne vaikams bei jaukūs autorinės kūrybos naktinėjimai iki paryčių.

Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė

2021 m. rugpjūčio 26 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: