Vilniaus mokytojų namai
EN

ANSAMBLIO „LIETUVA” KONCERTAS: GERIAUSI „AUKSO FONDO” KŪRINIAI


VMN Kiemelis
Trečiadienis
Birželio 11 d.
19 val.

Vilniaus mokytojų namų kiemelyje valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva” pristatys savo geriausią koncertinę programą –laiko patikrintą ir jau klasika tapusį „Aukso fondą”. Teatralizuotame koncerte – įspūdingiausi ansamblio šokiai, į UNESCO nematerialaus paveldo sąrašą įtrauktos sutartinės, šmaikštūs humoristiniai vaizdeliai ir virtuoziškos instrumentinės kompozicijos. Šimtmečius puoselėtas ir gludintas „Aukso fondas” – ansamblio pasididžiavimas, pelnęs pripažinimą daugelyje pasaulio šalių ir laimėjęs ne vieną tarptautinį apdovanojimą.

Programoje dalyvauja pilna ansamblio „Lietuva“ artistų sudėtis – per 50 muzikantų, šokėjų ir dainininkų, o ypatingo žavesio kolektyvui suteikia unikalus tautinių instrumentų orkestras, kuriame grojama išskirtinai lietuvių liaudies instrumentais – birbynėmis, kanklėmis, lamzdeliais, ragais, skudučiais, skrabalais, tabalais, o taip pat ožragiais, molinukais, Labanoro dūdomis ir gausybe mušamųjų.

Ansamblio artistus puošia žymių dailininkų Reginos Songailaitės, Juozo Balčikonio bei kitų tautiniais raštais atausti kostiumai, kuriuose vaivorykšte tviska skirtingų Lietuvos etnografinių regionų raštai ir spalvos.

Programoje – įdomiausi ansamblio kūriniai

Dviejų dalių programoje žiūrovai išgirs visą puokštę originalių ansamblio dainų ir instrumentinių kompozicijų, tarp kurių – „Tu Lietuva, tu mana“, „Telšių klumpakojis“, „Šarkela varnela“, „Būtų gražūs berneliai“, „Kiškelis“, „O kieno žali sodai“, „Vai bėda bėda“, „Gieda gaideliai“, „Aukšti kalneliai“, „Dainų pynė“ ir kiti puikūs kūriniai.

Į „Aukso fondo“ programą įtraukti ir įdomiausi ansamblio šokiai, tokie kaip „Sudaužtinis“, „Džigūnas“, „Sesylio“, „Šinkorka“, „Šlepsiukas“, „Kūlimo šokis“, „Alučio puota“, „Trys mergelės“, „Jonpolkis“ ir kitos žaismingos kompozicijos, o koncerto pabaigą vainikuos tradiciniai „Vestuviniai šokiai“ bei vėju skriejanti „Šventinė polka“!

Bilietus platina Bilietų pasaulis.



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: