Vilniaus mokytojų namai
EN

Užgavėnės


VMN Kiemelis
Antradienis
Vasario 17 d.
18 val.

             Vasario  17 d. 18 val. vyks tikrosios Užgavėnės Vilniaus mokytojų namų kiemelyje. Šventė neapseis be tradicinių šėlionių ir šokių su kapela RATILAI.  Primiršus padoraus elgesio normas, galėsite krėsti visokias išdaigas, pasijuokti vieni iš kitų, išsidūkti. Juk po šių linksmybių ateis kita diena, o su ja ir gavėnia – laikotarpis, kai reikės pasninkauti ir linksmybės turės būti santūresnės. Dalyvausite Lašininio ir Kanapinio kovoje. Stebėsite Morės sudeginimo ritualą, išvarysite susikaupusį blogį, nelaimes, o kartu ir įkyrėjusią žiemą.

                      Jeigu kartais, kaip dera per Užgavėnes nebūsite pavalgę 12 kartų, tai tikrai galėsite padaryti pas mus Užgavėnių šventėje, tik atsineškite savo dubenėlį bei šaukštą - būsite sočiai pavaišinti, nes  čia Jūsų lauks ne tik Vilniaus mokytojų namų gaspadinių, ant laužo,  išvirta riebi kopūstienė, bet ir siekiančių iššūkių firmos „Pontem” kepėjų iškeptas žemaičių blynas - rekordininkas. Ar žinote, kad 2012 m. buvo iškeptas sunkiausias žemaičių blynas, kuris svėrė 7,02 kg?  Šį kartą kepsime dar sunkesnį blyną, kurį ketina užfiksuoti „Factum” rekordų agentūra. Jei ir tai Jūsų nepasotins - už eurus galėsite ragauti net 14 rūšių „Bebro” blyninės blynų.

                      12 val. Vilniaus mokytojų namų ir Lietuvos edukologijos universiteto šmaikštūs persirengėliai kieminės po Vilniaus senamiestį.  Pasiruošusiems blynų, arbatos ar pokštų jie burs ateitį, gydys nuo visų ligų ir aprūpins būtiniausiomis prekėmis.

                      Lauksime visų miestelėnų ir sostinės svečių, pavargusių nuo tamsios, nuobodžios ir ilgos žiemos  tikrosiose UŽGAVĖNESE.

 
 


Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: