Vilniaus mokytojų namai
EN

Socialinė tėvų ir vaikų akcija AUKLĖKIME VAIKUS MEILE, O NE RYKŠTE


Vilniaus mokytojų namų I a. fojė
Antradienis
Vasario 3 d.
17.30 val.

2015 m. vasario 3 d. grupė mamų-savanorių iš įvairių Lietuvos miestų organizuoja socialinę akciją „Auklėkime vaikus meile, o ne rykšte”. Akcijos tema – fizinis smurtas prieš vaikus. Akcija vyks Vilniuje, Kaune ir Šilutėje.

Pagrindinis akcijos renginys vyks vasario 3 d. 17.30 val. Vilniaus mokytojų namuose, Vilniaus g. 39. Tėvai ir vaikai akcijos vietoje bus kviečiami iš rykštelių gaminti širdeles, t.y. dvi rykšteles surišti į vieną širdelę. Akcijos organizatorės parūpins vytelių-rykštelių, kitų reikalingų medžiagų. Pagamintas širdeles kabinsime ant medžių, krūmelių, turėklų. Rykštelės virs širdelėmis simbolizuojant, kad smurtą galima ir reikia paversti meile. Akcijos metu bus dalinama informacija, kaip tėvai gali sau padėti suvaldyti pyktį. Informacijoje pateiksime rekomenduojamą literatūrą, interneto svetaines, padėsiančias tėvams suvaldyti smurtą prieš vaikus ir pakeisti jį šiltais jausmais bei pagarba vieni kitiems – tėvams ir vaikui.

Prie akcijos „Auklėkime vaikus meile, o ne rykšte” vasario 3 d. jungiasi Vilniaus, Kauno ir Šilutės ikimokyklinio ir pradinio mokyklinio ugdymo įstaigos. Vaikai iš rykštelių riš širdeles ir nešis jas namo įteikti tėveliams, kaip simbolį prieš vaikų smurtą. Kartu su širdelėmis tėveliai gaus informacinius lankstinukus kaip su valdyti pyktį ir smurtą prieš vaikus.

Akcija „Auklėkime vaikus meile, o ne rykšte” – nesiekianti pelno, tik siekianti atkreipti tėvų dėmesį, kad yra alternatyvūs būdai suvaldyti pyktį ir nenaudoti fizinio smurto prieš savo vaikus.

Kviečiame norinčius jungtis ir dalyvauti akcijoje „Auklėkime vaikus meile, o ne rykšte” visoje Lietuvoje.

Atstovė Indrė Sliužinskaitė,
tel. 8-685-29580
el. paštas: indre.sliuzinskaite@gmail.com
Šilutė

Vilniuje akcijos partneris Vilniaus mokytojų namai.



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: