Vilniaus mokytojų namai
EN

Olego Ditkovskio kūrybos vakaras „Sapno žmogus“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Trečiadienis
Gruodžio 2 d.
19 val.

Gruodžio 2 dieną, 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčia pavirs dainuojamosios poezijos šventove, kurioje autorinių dainų koncertą surengs dainuojantis aktorius Olegas Ditkovskis su draugais. Muzikantas, aktorius, dainų autorius ir atlikėjas žiūrovams parengė programą „Sapno žmogus“, kurią atliks drauge su Neda Malūnavičiūte, Vytautu Labučiu ir Feliksu Zakrevskiu. 

Lietuvių aktorius, kompozitorius ir atlikėjas, bardas, O. Ditkovskis gimė 1955 metais, Vilniuje. 1973–1983 m. studijavo Lietuvos valstybinėje konservatorijoje ir dirbo Šiaulių teatre. 1984–1989 m. studijavo kinematografijos institute Maskvoje kino režisūrą. Didžioji dalis šio bardo dainų įėjo į 1996–1998 m. „Aktorių trio“ išleistas garsajuostes bei kompaktines plokšteles. Olegas Ditkovskis sukūrė muziką keliems spektakliams vaikams. Autorius dainas rašo savo, H. Radausko, A. Jonyno, A. A. Jonyno, S. Gedos, R. Danio, S. Bareikio tekstais.

Nuo 1995 metų atlikėjas drauge su K. Smoriginu ir S. Bareikiu susibūrė į „Aktorių trio“, o nuo 1998 metų O. Ditkovskis ėmė koncertuoti drauge su S. Bareikiu ir A. Kulikausku grupėje, pasivadinusioje „Adios“. Pastaruoju metu grojantį Olegą Ditkovskį galima išgirsti drauge su Neda Malūnavičiūte, aktoriumi Kostu Smoriginu koncertinėje programoje „Meilės trikampis“ arba drauge su kolegomis aktoriais grupėje “Aktorių trio”.  Neretai pasirodo „Muzikinių monologų” programoje su Neda.

Šiemet gyvenimo sukaktį atšventęs menininkas ilgai ruošė autorinių dainų programą. „Sapno žmogus“ -  išskirtinė ir vienintelė galimybė pasiklausyti Olego Ditkovskio kūrybos iš įvairių gyvenimo etapų nuo studijų Šiauliuose iki kūrybinės brandos sostinėje.

Apie kūrybą dainuojantis aktorius sako: Aš muziką kuriu naudodamas garsių ir nelabai žinomų poetų tekstus, kurie mane jaudina. Dabar bandau išeiti į kitą muzikavimo lygį. Jaučiu, kad man reikia praplėsti dainos galimybes, todėl pasikviečiau stiprius žinomus muzikantus: Nedą (fleita), V. Labutį (saksofonas) ir F. Zakrevskį (klavišiniai)

Koncertas skirtas visiems išsiilgusiems nuoširdžios, prasiskverbiančios iki širdies gelmių, muzikos, kuri sušildys šaltą žiemos vakarą.

Bilietus galima įsigyti ir likus valandai iki koncerto pradžios prie salės durų.

http://www.bilietai.lt/lt/event/27388

 

Organizatorius 
Geros muzikos ekspertai, VšĮ



Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: