Vilniaus mokytojų namai
EN

STEBUKLAS JAU ĮVYKO


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Gruodžio 26 d.
18 val.

Antrosios Šv. Kalėdų dienos vakarui Villniaus miesto savivaldybės choras „Jauna Muzika“, kartu su mušamųjų ansambliu „Giunter Percussion“ paruošė ypatingą muzikos šventę. Koncerto motto turbūt geriausiai apbūdina Jurgos Ivanauskaitės žodžiai „Stebuklas jau įvyko. Tai – Dievo priartėjimas, Malonė, kasdien gilesnis mano tikėjimas“.

Programoje latvių kompozitoriaus Eriko Ešenvaldso kompozicijos chorui a cappella,  ansamblio Giunter Percussion“ būgnų ir šokių šou. Muzikinę dovaną parengė ir choro „Jauna Muzika“ meno vadovas, kompozitorius Vaclovas Augustinas: koncerte pirmą kartą Lietuvoje skambės naujausias jo kūrinys „Great art Thou, o Lord“.

O koncerto kulminacija turėtų tapti amerikiečių kompozitoriaus Gene Koshinski kūrinys „Koncertas marimbai ir  chorui“. 2010 m. sukurtas koncertas yra  pelnęs Amerikos kompozitorių, autorių ir leidėjų asociacijos R. Nissimo vardo premiją kaip „geriausias kūrinys didelės sudėties ansambliui“. Nesiužetiniame kūrinyje, kuriame choro partijoj naudojami tik garsiažodžiai, abstrakčios balsės ir sonoriniai efektai, pagrindinis dramaturginis krūvis tenka 5-ių oktavų marimbai (Lietuvoje tokio instrumento nėra). Jos partija ypatingai sudėtinga ir virtuozinė. Koncertą marimbai ir chorui, kartu su „Jauna Muzika“ atliks jaunas latvių perkusininkas Guntars Freibergs. Jam teks įgyvendinti itin preciziškai autoriaus surašytas nuorodas. 

Bilieto kaina 10 Eur.

http://www.bilietai.lt/lt/event/28352




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: