Vilniaus mokytojų namai
EN

TIKRIEJI ROMANTIKAI. Fortepijono rečitalis


Šv. Kotrynos bažnyčia

Šeštadienis
Liepos 23 d.
21 val.

Koncertas rengiamas kartu su MSTISLAVO ROSTROPOVIČIAUS LABDAROS IR PARAMOS  FONDU

SIMONA ZAJANČAUSKAITĖ (fortepijonas)

Pilotė, kuriai scenoje paklūsta šimtai mygtukų. Poetiška siela, nutiesianti tiltus tarp šiuolaikinio klausytojo ir prieš šimtmečius parašytos muzikos. Šviesulys, kurstantis kultūros židinį Šiaurės Lietuvoje. Tai – pianistė Simona Zajančauskaitė.
17 konkursų laureatė, prestižinių fondų stipendininkė, nuolatinė meistriškumo kursų dalyvė už reikšmingą kultūrinę veiklą apdovanota LR Prezidento Valdo Adamkaus premija, nesureikšmina savo pasiekimų. Nes svarbiausias jos tikslas – ne dar vienas pliusas sąraše: „Dažnas mūsų dienų atlikėjas paskęsta natose, stygose, klavišuose, palikdamas klausytoją vienui vieną didžiulėje ištaigingoje koncertų salėje. Mano tikslas yra vėl iš naujo atrasti  ryšį su klausytoju ir leisti jam nukeliauti į romantikų susibūrimus Brahmso namuose,  atrasti XX a. pradžios kontrastų ir skandalų pilną Paryžių, o galbūt kartu su J. S. Bachu klaidžioti vingiuotomis Veimaro gatvelėmis.“
Šį kartą su pianiste leiskitės tikrųjų romantikų keliais!

Programoje F. Schubert, P. Hindemith, A. Scriabin, F. Liszt.

http://www.bilietai.lt/lt/event/30149



Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: