Vilniaus mokytojų namai
EN

Kostas Smoriginas. Autorinis koncertas.


VMN kiemelis „Vasaros terasa“
Šeštadienis
Birželio 19 d.
19 val.

2021 m. birželio 19 d. 19 val. geros muzikos ekspertai „Bardai LT“ į Vilniaus mokytojų namų kiemelį „Vasaros terasa“ pakvies aktoriaus, dainų autoriaus ir atlikėjo Kosto Smorigino gerbėjus. Atlikėjas žada pristatyti naujas, dar negirdėtas dainas, papildyti repertuarą seniau sukurtais, bet nepelnytai paliktais nuošaly kūriniais, ir, žinoma, nepamiršti ir ištikimų klausytojų atmintyje gyvenančių dainų. Scenoje K. Smoriginą lydės artimiausi bendražygiai: kompozitorius ir ilgametis jo dainų aranžuotojas Audrius Balsys bei gitaros virtuozas Martynas Kuliavas. 

Šis karantininis pavasaris menininkui buvo išties produktyvus: balandžio mėnesį (prieš pat jo gimtadienį) pasirodė Arno Ališausko knyga „Kostas. Eskizai scenos generolo portretui“ (išleido „Tyto alba“), kurioje atvirai, šmaikščiai, jautriai kalbama apie Artisto gyvenimo ir kūrybos kelią. Apie teatrą kaip šeimą, ir šeimą kaip teatrą. Apie sutiktus žmones. Apie muziką – nuolatinę K. Smorigino gyvenimo palydovę. Joje pasisako Artisto kolegos, draugai, šeimos nariai. Knyga itin atvira, tad skirta tikrai ne silpnų nervų skaitytojams. Balandį turėjęs įvykti pristatymas buvo perkeltas į liepos mėnesį, ir dėl to tapo tik labiau išlauktas, įelektrintas pozityviomis emocijomis ir griausmingais žiūrovų aplodismentais. 

Netrūko ir iššūkių: gegužės mėnesį Kostas Smoriginas entuziastingai atsiliepė į  „Bardai LT“ kvietimą surengti koncertą ant... lėktuvų angaro stogo Bistrampolio dvare (dėl tuo metu galiojančių draudimų buvo leidžiami tik „drive-in“ koncertai). Stiprus vėjas, žiūrovai, sėdintys automobiliuose ir į dainas reaguojantys valytuvų judesiais bei signalais, išties kūrė makabrišką įspūdį. Tiek pačiam atlikėjui ir jo muzikantams, tiek ir klausytojams bei organizatoriams šis koncertas ilgam išliks atmintyje. 

O šią vasarą vainikavo įspūdingas ir galingas Kosto Smorigino ir Vytauto Lukočiaus „Vilniaus Sinfoniettos“ pasirodymas kultūros festivalyje „Purpurinis vakaras“ Anykščiuose. Ten pat buvo pristatyta naujausia (išleista po 7 metų pertraukos) geriausių dainų kompaktinė plokštelė, kurioje sudėti gyvi įrašai iš 2019 m. vykusio koncertinio turo su orkestru. Tikimasi, ateityje pasirodys ir dviguba vinilinė plokštelė. 

Ir daugiau nei pusės metų tylos, birželio 19 d. 19:00  „Vasaros terasoje“ vėl koncertuos Kostas Smoriginas, kviečiantis pasisemti savo dainose užkoduotų vilties, jėgos, išminties ir šviesos.  

Bilietai: https://tiketa.lt/LT/kostas_smoriginas__autorinis_koncertas__24302

(Perkelta iš 2020 m. gruodžio 8 d. 19 val. bei 2021 m. vasario 14 d., 19:00, Šv. Kotrynos bažnyčioje, įsigyti bilietai galios).

 



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: