Vilniaus mokytojų namai
EN

Muzikanto (iš)gyvenimo simfonija


Šv. Kotrynos bažnyčia
Ketvirtadienis
Spalio 28 d.
19:00 VAL.

Muzikanto (iš) gyvenimo simfonija – tai autorinis aktoriaus Dominyko Vaitiekūno kūrinys, keturių dalių simfoninės struktūros muzikinis monologas, skirtas išplėstiniam styginių ansambliui ir aktoriui.

Aktorius, televizijos laidų vedėjas, grupės „Liūdni slibinai“ narys Dominykas Vaitiekūnas po teatro ir kino vaidybos studijų Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje iškart aktyviai įsitraukė į šalies kultūrinę sceną. Jis dalyvauja įvairiuose sceninių kūrinių pastatymuose, vaidina muzikiniuose spektakliuose Kauno ir Klaipėdos muzikiniuose teatruose, aktyviai gilinasi į miuziklo žanro atlikimo techniką, tobulina profesinius scenos judesio ir šokio įgūdžius. Nuo 2016 m. jis reguliariai vyksta į užsienį lavinti miuziklinio dainavimo technikos.
Kūrinio „Muzikanto (iš) gyvenimo simfonija“ muzikinis pagrindas – Wolfgango Amadeuso Mozarto Simfonija nr. 29 A-dur, KV 201. Ją vaizdingai „gyvenimo natomis“ apipynė pats D. Vaitiekūnas ir Akvilė Kalinaitė. Analizuodamas keturių skirtingų simfonijos dalių charakterį ir keturių savo kartos muzikantų dokumentines istorijas, atlikėjas kuria satyrinį pasakojimą, kurio centre – paskutinio praėjusio amžiaus dešimtmečio posovietinė muzikos mokykla ir pirmojo šio amžiaus dešimtmečio Lietuvos muzikos ir teatro akademijos nuotaikos. Žodžius žaismingai ir meistriškai keičia natos, o orkestro repeticija netikėtai pavirsta muzikos mokykla M. K. Čiurlionio menų gimnazijoje ar Karoliniškių muzikos mokykloje.
Kūrinio metu trumpai ir žaismingai pristatoma orkestro sudėtis, simfonijos žanras, orkestro ir dirigento santykiai. Ieškoma atsakymų į klausimus: „Kas yra pirmasis smuikas ir kuo jis skiriasi nuo alto?“, „Kodėl neplojama tarp kūrinio dalių“, „Kodėl manoma, kad negražūs violončelininkai siunčiami į orkestro galą ir verčiami groti kontrabosu“?, „O kuo muzikantams svarbios... bulvės?!”. Vakaro metu bus cituojama visažinio soprano išmintis, o trečiojoje kūrinio dalyje patys žiūrovai galės pajausti, ką reiškia stovėti priešais orkestrą su batuta rankose.
Atlikėjai:
DOMINYKAS VAITIEKŪNAS (aktorius)
Vilniaus miesto savivaldybės ŠV. KRISTOFORO KAMERINIS ORKESTRAS
Meno vadovas ir vyr. dirigentas MODESTAS BARKAUSKAS
Programa:
W.A. Mocarto simfonijos



Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: