Vilniaus mokytojų namai
EN

XIX tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai-aš“ | Bardų koncertas


Prienų kultūros centras (Vytauto g. 35, Prienai)
Antradienis
Spalio 5 d.
15 val.

Dalyviai: Domantas Razauskas ir Saulius Petreikis.
XIX kartą vykstantis tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai - aš“ - atvyksta į Prienus!
Saulius Petreikis – muzikinės scenos fenomenas bei vienas ekspresyviausių Lietuvos kūrėjų. Jo atliekamoje muzikoje skamba tiek tradiciniai, tiek ir archainiai pučiamieji instrumentai, o pasirodymai pasižymi energija ir įvairių emocijų gausa. Per 50 skirtingų instrumentų grojančio atlikėjo pasirodymai primena spalvingą kelionę, kurioje persipina baltiškų ir skandinaviškų pasaulių garsiniai lobynai. Sauliaus kuriama muzika šiltai priimama pačios įvairiausios auditorijos, o ypač mėgstama šeimų. Be koncertinės veiklos atlikėjas daug dėmesio skiria švietimui ir senųjų lietuviškų instrumentų populiarinimui. Jis veda edukacinius užsiėmimus mokyklose bei yra internetinės platformos ltinstrumentai.lt idėjos autorius. Atlikėjas taip pat bendradarbiauja su menininkais bei režisieriais, kuria muziką filmams, spektakliams ir šokio pasirodymams.
Domantas Razauskas - dainų kūrėjas autorius ir atlikėjas, Lietuvos ir užsienio klausytojams koncertuojantis jau beveik 20 metų. Per tą laiką sukūręs kelis šimtus dainų, įrašęs 8 studijinius albumus, išleidęs eilėraščių knygą ir parengęs kitų knygų. Taip pat jis - ilgametis muzikos apžvalgininkas, LRT muzikinių radijo laidų kūrėjas, vedėjas, muzikos kritikas. Prieš 3 metus D.Razauskas taip pat kolegų išrinktas Lietuvos atlikėjų asociacijos AGATA Tarybos pirmininku.
Kartu su Sauliumi Petreikiu Domantas koncertuoja beveik 15 metų, kartu jie įrašė ir išleido 3 albumus, tačiau užvis labiausiai klausytojams įsimena muzikantų gyvos improvizacijos koncertų metu!
Festivalio „Tai - aš“ koncertas - TIK su galimybiu pasu.
Festivalio programą remia: Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė.


Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: