Vilniaus mokytojų namai
EN

DREAMS OF LEVITATION. MARTYNAS LEVICKIS IR MIKROORKÉSTRA


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Lapkričio 6 d.
20:00 VAL.

KAMERINIS ANSAMBLIS „MIKROORKÉSTRA“
MARTYNAS LEVICKIS – dirigentas
Tik įsivaizduokite, jog įkvepiate gausų gurkšnį gaivaus oro ir lėtai atsispiriate nuo žemės. Kojų pirštais vos vos beliesdami grindinį jūs pradedate sklęsti ore. Jums paklūsta gravitacinė jėga ir jūs kažkur vis dar čia ir dabar, tačiau jau toli ir aukštai virš kasdienybės. Ar visa tai tik sapnas, o gal tikrai nors minutėlei patikėsite, jog kartais galite atsisėsti ant savo skriejančio debesies ir kurti kitokią, levituojančią realybę. „Levituojantys sapnai“ arba „Dreams of Levitation“ - tai muzikinis fenomenas vienam vakarui pakviesiantis paskrajoti už žmogaus suvokimo ribų.
Martynas Levickis ir jo diriguojamas kamerinis ansamblis „Mikroorkéstra“ kviečia jus pakilti į lengvą sapną su išskirtinio skonio muzikine programa styginių orkestrui. „Mikroorkéstra“ įkurtas 2015 metais ir koncertavęs didžiausiuose Azijos ir Europos klasikinės muzikos festivaliuose, šį rudenį sugrįžta atsinaujinęs ir Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje pristatys naujausią savo programą, dvelkiančią lengvumu ir ramybe, pakilėjančią ir įkvėpiančią skrieti virš kasdienybės.
Programą „Dreams of Levitation“ sudaro žinomų kompozitorių Samuel Barber ir Gustav Mahler populiarūs opusai bei retai Lietuvoje skambantys William Walton, Mikołaj Górecki bei Wojciech Kilar kūriniai kameriniam orkestrui.
KONCERTO PROGRAMA:
Gustav Mahler
„Adagietto“ iš Simfonijos Nr. 5
Dalyvauja Vilija Grincevičiūtė (arfa)
William Walton
Sonata styginių orkestrui
Samuel Barber
„Adagio“ styginiams
Mikołaj Górecki
I dalis „Lento“ iš „Concerto-Notturno“ Op. 13
Solistė Klementina Venciūtė (smuikas)
Wojciech Kilar
„Orawa“ styginių orkestrui
Renginyje privalomas galimybių pasas.



Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: