Vilniaus mokytojų namai
EN

Pasaulio muzikos festivalis „Saulės muzika“ | Gitaros meistriškumo pamoka


VMN Didžioji salė
Penktadienis
Lapkričio 12 d.
18 val.

Jeigu skambinate gitara, kuriate ir improvizuojate, nepraleiskite progos ir apsilankykite  lapkričio 12 d.18 val. Vilniaus mokytojų namuose rengiamoje gitaros meistriškumo pamokoje. Tai - puiki proga susitikti su bendraminčiais ir gauti meistiškumo pamoką iš puikaus savo srities profesionalo, pripažinto gitaros meistro Andre Maaker iš Estijos.

Andre  2018 m. Baigė Tartu universiteto Viljandi kultūros akademiją (humanitarinių mokslų bakalauras), taip pat dirbo gitaros, ansamblio ir improvizacijos dėstytoju

Andre Maaker - universalus ir pripažintas jaunesnės muzikantų kartos atstovas. Jis yra gitaristas, kompozitorius, aranžuotojas ir garso inžinierius. Maakeris pradėjo gitaros studijas, vadovaujamas vertinamo džiazo gitaristo ir mokytojo Tiit Paulus. Skirtingu metu jį paveikė džiazas, rokas, folkloras, popsas, elektroninė ir klasikinė muzika. Scenoje ir studijoje jis bendradarbiavo su daugeliu pripažintų muzikantų : Kadri Voorand, Villu Veski, Tiit Kalluste, Oleg Pissarenko, Sofa Rubina, Raivo Tafenau, Ainas Aganas, Lembitas Saarsalu. Taip pat buvo įdomių tarptautinių darbų su Denissu Pashkevičiumi, Danieliu Piazzolla, Laima Jansone, Teemu Viinikainenu, Mārciu Auziņu, Jonu Aišpuru, Sauliumi Petreikiu ir daugeliu kitų.

Kaip gitaristas, jis save išbando įvairiuose žanruose: nuo klasikinės kamerinės muzikos ir laisvos improvizacijos iki folkloro ir džiazo. Kūrėjas reiškiasi ir kaip kompozitorius .Naujausi kompozitoriaus kūriniai (2020 m.) apima kūrinius saksofono orkestrui, gitarų kvintetui, styginių kvartetui, vaikų chorui ir solo gitarai. Andre Maaker išleido tris solo gitaros albumus , jo grojimą galima išgirsti daugiau nei 30 albumų.

Meistriškumo pamoka yra nemokama. Iki pasimatymo meistriškumo pamokoje! 

„Saulės muzika“ –  pirmas tarptautinis pasaulio muzikos (world music) festivalis Vilniuje. Tai žinomo Lietuvos multiinstrumentalisto Sauliaus Petreikio ilgai puosėlėta ir pagaliau įgyvendinta idėja. Renginiuose skambės pasaulio, folk ir instrumentinė muzika. Kiekvienais metais planuojama kviesti muzikantus iš skirtingų šalių. Šiemet po saule susiburs muzikantai iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos. Saulės Muzikos festivalis, tai ne tik koncertai ir pasirodymai. Organizatorių ambicija - auginti ir burti muzikinę bendruomenę, supažindinti klausytojus su pasaulio muzika, todėl svarbią festivalio dalį sudaro edukacijos, paskaitos ir meistriškumo pamokos su svečiais iš užsienio. Visos meistiškumo pamokos nemokamos!


Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: