Vilniaus mokytojų namai
EN

Pasaulio muzikos festivalis „Saulės muzika“ | Pagrindinis koncertas „Saulės muzika“


VMN Didžioji salė
Šeštadienis
Lapkričio 13 d.
19 val.

Pagrindinis festivalio koncertas, tai saulėtas muzikinis blyksnis lapkričio darganoje. Po Didžiosios salės skliautais pasirodys skirtingų Baltijos šalių muzikantai:
Laima Jansonė (kanklės) Latvija. Laima reguliariai koncertuoja Latvijoje ir užsienyje - Vakarų ir Šiaurės Europoje, Japonijoje, Australijoje ir kitose šalyse. Ji koncertuoja su Latvijos valstybiniu kameriniu orkestru „Sinfonietta Rīga“, Latvijos radijo choru, su etno-džiazo trio „Zarbugans“. Savo muzikoje Laima sujungia tradicinių etnografinių kanklių skambesį, taip pat instrumento elektroninį atitikmenį, ypatingą dėmesį skirdama improvizacijai.
Kaspars Kurdeko (perkusija) Latvija.  Kaip kompozitorius jis kūrė muziką filmams („Nusikalstamo meistriškumo fondas“, 2018), vieno veiksmo baletą „Niekada nesakau“ Latvijos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Kaspars groja savo įkurtame eksperimentinės improvizacijos trio „KlusiKlusi“, nuolat koncertuoja su įvairių šalių muzikantais, šiuo metu dėsto perkusiją Rygos Muzikos akademijoje.
Andre Maaker (gitara) Estija - universalus ir pripažintas jaunesnės muzikantų kartos atstovas. Jis yra gitaristas, kompozitorius, aranžuotojas ir garso inžinierius. Andre Maaker išleido tris solo gitaros albumus , jo grojimą galima išgirsti daugiau nei 30 albumų.

Peedu Kaas (kontrabosas) Estija. Kontrabosistas Peedu Kass groja su garsiausiais vardais Estijos džiazo scenoje ir už jos ribų. Kassas vadovauja kelioms grupėms, įskaitant fortepijoninį trio „Peedu Kass Momentum“, kuris laimėjo „Jazzkaar“ „Metų džiazo ansamblio“ apdovanojimą. Muzikantas koncertuoja su skirtingo dydžio ansambliais, taip pat gilinasi į aranžuotę ir kompoziciją. Šiuo metu Peedu Kass dėsto Tartu universiteto Viljandio kultūros akademijoje.

Pirmoje koncerto dalyje išgirsime svečių duetus, vėliau viskas peraugs į jungtinį koncertą, kur prie svečių prisijungs ir Lietuvos muzikantai Saulius Petreikis (pasaulio pučiamieji) ir Vytautas Mikeliūnas (smuikas). Specialią atmosferą koncertui sukurs šviesų režisierius Arvydas Buinauskas. 

„Saulės muzika“ –  pirmas tarptautinis pasaulio muzikos (world music) festivalis Vilniuje. Tai žinomo Lietuvos multiinstrumentalisto Sauliaus Petreikio ilgai puosėlėta ir pagaliau įgyvendinta idėja. Renginiuose skambės pasaulio, folk ir instrumentinė muzika. Kiekvienais metais planuojama kviesti muzikantus iš skirtingų šalių. Šiemet po saule susiburs muzikantai iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos. Saulės Muzikos festivalis, tai ne tik koncertai ir pasirodymai. Organizatorių ambicija - auginti ir burti muzikinę bendruomenę, supažindinti klausytojus su pasaulio muzika, todėl svarbią festivalio dalį sudaro edukacijos, paskaitos ir meistriškumo pamokos su svečiais iš užsienio. Visos meistiškumo pamokos nemokamos!

 Bilietai: https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/saules-muzika--pasaulio-muzikos-festivalis-342097/



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: