Vilniaus mokytojų namai
EN

Rokas Zubovas & Phil Von: Eiti ramybėn


Šv. Kotrynos bažnyčia
Pirmadienis
Lapkričio 8 d.
19:00 val.

„Tie tatai kompozitoriai, plėtodami muziką, iš dainelės pagamina dainą, iš dainos simfonijos kompoziciją ir auklėja tikrai kultūrinę muziką" – Mikalojus Konstantinas Čiurlionis.

Vienas žymiausių pasaulio M.K. Čiurlionio muzikos žinovų ir atlikėjų, jo proanūkis, pianistas Rokas Zubovas įrašė ir išleido daugybę albumų su M.K. Čiurlionio muzika, įskaitant monumentalią šešių CD antologiją su knyga „M.K. Čiurlionis. Kūriniai fortepijonui“. Kaip solistas ir įvairių ansamblių narys, pianistas sėkmingai koncertavo daugelyje pasaulio šalių.  2018 metais Rokas Zubovas susipažino su jau kelis metus Vilniuje gyvenančiu prancūzų elektroninės ir teatro muzikos kūrėju ir aktoriumi, garsios electro-flamenco grupės „Von Magnet“ įkūrėju Philu Vonu. Greta daugelio kitų projektų, Phil Von gyvai remiksuoja lietuvių liaudies muzikos ir Lietuvos neo-folk atlikėjų įrašus, jis prodiusavo paskutinį kompozitoriaus Algirdo Klovos albumą „Versmės tėkmė“.  

Duetas sukūrė koncertinę programą „Eiti ramybėn“, kurioje M.K. Čiurlionio fortepijono pjesės liaudies dainų motyvais suskamba šiuolaikinėje Roko Zubovo interpretacijoje. Phil Von įvairiais elektroniniais prietaisais gyvai transformuoja fortepijono garsą ir papildo jį natūraliais gamtos bei elektroninių instrumentų garsais. Programos įrašai buvo panaudoti keliais tarptautiniais apdovanojimais įvertintos M.K. Čiurlionio paveikslų motyvais sukurtos interaktyvios virtualios realybės instaliacijos „Angelų takais“ garso apipavidalinimui. 

Roko Zubovo ir Phil Von albumas „Eiti ramybėn“ 2021 lapkričio 8 d. išleidžiamas vinilo plokštelės ir aukštos rezoliucijos failų formatais.
Albumo leidėjas ir koncerto organizatorius – „Muzikos zona“
Projektą finansuoja AGATA

Po koncerto planuojama plokštelių pasirašymo sesija.

Informacija: https://www.facebook.com/events/427468578748969
Muzika: https://zonarecords.bandcamp.com/album/eiti-ramyben

Bilietus įsigykite paspaudę šią nuorodą: https://bit.ly/EitiRamyben



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: