Vilniaus mokytojų namai
EN

Projektas „Open to the World '21 Xmas Live“: „Voces8“ & Choras „Bel Canto“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Sekmadienis
Gruodžio 5 d.
19 val.

Išskirtinės Kalėdos Vilniuje: choras „Bel Canto“ ir garsiausias pasaulyje elitinis britų vokalinis ansamblis VOCES8 – kartu!

Choras „Bel Canto“, tęsdamas savo „Open to the World“ projektą, pristato ypatingus kalėdinius koncertus Vilniuje. 2021 m. gruodžio 4 ir 5 d. 19 val. Kotrynos bažnyčioje elitinis britų vokalinis ansamblis VOCES8 ir choras „Bel Canto“ atliks stilistiškai įvairią šventinę muzikinę programą. Koncertuose taip pat dalyvaus choro bičiuliai pianistas Motiejus Bazaras, violončelininkas Augustas Gocentas ir hango muzikantas Tomas Byčkovas.

Choro „Bel Canto“ draugystė su talentingaisiais britais VOCES8

VOCES8 – tai pasaulinę šlovę ir dešimtis prestižiškiausių apdovanojimų pelnęs oktetas iš Jungtinės Karalystės, garsėjantis ypač jautriu, šviesiu ir elegantišku skambesiu. Vokalinis ansamblis savo repertuare harmoningai derina įvairių stilių ir epochų muziką – nuo XVIII amžiaus polifonijų iki autorinių džiazo ir populiariosios muzikos aranžuočių.

Choro „Bel Canto“ ir VOCES8 draugystė prasidėjo prieš trejus metus, kai garsiausiose pasaulio scenose koncertuojantis ansamblis pirmą kartą atvyko į Lietuvą dalyvauti choro „Open to the World 2018“ projekte ir kartu su „Bel Canto“ surengė du anšlaginius koncertus.

Ypatingą draugystę choras ir VOCES8 tęs ir šiais metais. Lietuvos publikai jie pristatys naują muzikinę programą, kurioje atliks klasikinių, šiuolaikinės ir lengvai klausomos populiariosios muzikos kūrinių. Koncerte Vilniuje skambės ir pasaulinė premjera – VOCES8 pirmą kartą atliks žymaus šiuolaikinio britų kompozitoriaus Bob Chilcott specialiai ansambliui parašytą kūrinį „The Sleeping Child“.

Ypatingas koncerto akcentas – bendra britų ir lietuvių programa ir dar viena pasaulinė premjera

VOCES8 ir choras „Bel Canto“ publikai pristatys ir jautrią, elegantišką bendrą muzikinę programą. Joje skambės garsiausio pasaulyje šiuolaikinio chorinės muzikos kompozitoriaus amerikiečio Eric Whitacre, latvių kompozitoriaus Ēriks Ešenvalds ir brito Bob Chilcott kūriniai.

„Grammy“ laureatas Eric Whitacre yra geras choro „Bel Canto“ ir VOCES8 bičiulis, su abiem grupėmis surengęs ne vieną muzikinį projektą. Todėl jo kūryba užims ypatingą vietą ir bendroje choro „Bel Canto“ ir VOCES8 programoje. Britų vokalinis ansamblis pirmą kartą atliks itin jautrų Eric Whitacre kūrinį „Child of Wonder“ (iš dvylikos dalių kompozicijos „The Sacred Veil“), kurio a cappella versiją kompozitorius parašė specialiai VOCES8. Na, o šio kūrinio originalią versiją choras ir vokalinis ansamblis atliks kartu.

VOCES8 – Rolls-Royce tarp britų a cappella ansamblių

Pasaulinę šlovę VOCES8 pelnė ne tik dėl unikaliai suderinto estetiško skambesio, įdomaus repertuaro ir aktyvios koncertinės veiklos – vokalinis ansamblis garsėja ir edukacine veikla. VOCES8 fondas vykdo muzikos edukacijos, lyderystės ir vadybos programas vaikams, jaunimui ir chorų vadovams, inicijuoja mokslinius tyrimus, remia jaunuosius talentus, ansamblio dainininkai veda meistriškumo kursus Kembridžo universitete, o unikalus VOCES8 metodas taikomas tūkstančiuose mokyklų visame pasaulyje.

Ansamblis nuolat sulaukia ir kritikų liaupsių, tokių kaip „VOCES8 yra Rolls-Royce tarp britų a cappella ansamblių“ (The Art Desk), „Ansamblis – tobulas ramaus santūrumo ir veržlios sielos derinys“ (The Independent), „Dėl puikaus skambesio ir tarpusavio balanso VOCES8 dainavimas – nepriekaištingas. Pasitelkę skrupulingą sinchroniškumą ir intonavimą, žodžiui „ansamblis“ atlikėjai suteikia naują dimensiją“ (Gramophone Magazine).

Daugiau informacijos apie koncertą choro tinklapyje www.chorasbelcanto.lt

Open to the World 2021

Choro „Bel Canto“ projektas „Open to the World 2021“ – tai tradicinis 6-asis choro muzikinis projektas, kuriame choras pasirodys kartu su garsiausiu pasaulyje elitiniu britų vokaliniu ansambliu VOCES8.

Choro projekto tikslas – pristatyti Lietuvos publikai geriausius pasaulio chorus, vokalinius ansamblius, chorinės muzikos kompozitorius, kurti, muzikuoti ir tobulėti kartu.

Projekto rėmėjai – pastatų gamintojai INHUS, biurų parkas „Business Garden Vilnius“, didžiausia nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė Skandinavijos ir Baltijos šalyse „Newsec“ ir Vilniaus miesto savivaldybė. Projekto informacinis partneris – LRT televizija, reklamos partneris – reklamos agentūra „Ogilvy“.

Svarbu: įėjimas į koncertus – tik su galimybių pasu. Jei dėl epidemiologinės situacijos koncertai būtų nukelti, pinigai už bilietus būtų grąžinami.

Bilietus galite įsigyti čia: 
https://www.tiketa.lt/LT/open_to_the_world_'21_xmas_live__voces8__choras_bel_canto_226042

 



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: