Vilniaus mokytojų namai
EN

A. Marčėnas / D. Razauskas / S. Petreikis


Šv. Kotrynos bažnyčia
Sekmadienis
Kovo 27 d.
18:00 Val.

Paskutinį kovo sekmadienį, Šv. Kotrynos bažnyčioje laukia „Eilių ir užkalbėjimų vakaras“, kurio metu į sceną žengs ypatinga trijulė: poetas, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Aidas Marčėnas, multiinstrumentalistas Saulius Petreikis bei dainų autorius ir atlikėjas Domantas Razauskas.
Sauliaus Petreikio ir Domanto Razausko duetas ne vienam yra puikiai pažįstamas. Prieš 15 metų savo tragiškai žuvusio bičiulio atminimui susibūrę muzikantai pajuto, kad gali ir nori groti kartu. Unikalaus multiinstrumentalisto, trimitininko, pasaulio muzikos kūrėjo, improvizatoriaus Sauliaus Petreikio ir poeto, dainų autoriaus, scenos maištininko Domanto Razausko energetinė brolystė sceną paverčia žaižaruojančiu ugnikalniu ir priverčia žiūrovus alsuoti išvien, sekant kiekvieną muzikinį garsą. Prieš keletą metų duetas kartu su styginiu kvartetu surengė sėkmingus koncertus Lietuvoje ir išleido kompaktinę ir vinilinę plokšteles.
Aidas Marčėnas - šiandien turbūt žinomiausias ir mėgstamiausias savo kartos poetas, Nacionalinės ir visų svarbiausių poezijos premijų laureatas. Jo eilėraščiai dažnai virsta dainomis, o jo įtaka jaunesniems poetams yra akivaizdi. A. Marčėnas dar vadinamas žaidžiančiu poetu, jo kūrybai būdingas laisvas elgesys su formomis, todėl ji kartais primena vaikų kūrybiškumą, spontaniškus pamėgdžiojimus, improvizavimą.
Kas sieja šiuos tris menininkus? Atsakymas paprastas – kūryba, improvizacija ir poetiški burtažodžiai. Tad paskutinį kovo sekmadienį trys talentingi kūrėjai iškalbės, užkalbės ir išdainuos poeziją ypatingoje bažnyčios erdvėje.
Bilietus platina kakava.lt

Bilietų kainos: 12, 15, 20, 25 Eur
Daugiau informacijos: www.bardai.lt 867223266 arba koncertai@bardai.lt


Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: