Vilniaus mokytojų namai
EN

Pavasario paukščių balsai: „Baltasis Kiras“, „Baltos varnos“, Darius Žvirblis


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Kovo 19 d.
18:00 Val.

2022 m. kovo 19 d. 18 val. laukia išskirtinis ir vienintelis toks vakaras Šv. Kotrynos bažnyčioje. Jame savo autorines dainas atliks paukščiais besivadinantys atlikėjai - Darius Žvirblis, „Baltasis Kiras“ bei grupė „Baltos varnos“. Į koncertą „Pavasario paukščių balsai“, kviečia geros muzikos ekspertai „Bardai LT“. 

Darius Žvirblis – vienas įdomiausių šiuolaikinių dainų kūrėjų Lietuvoje. Šis dainų autorius ir atlikėjas grojo klaipėdiečių alternatyvaus roko grupėje „ATIKA“. Su grupe įrašė ir išleido 8 studijinius albumus, sugrojo daugiau nei 800 koncertų bei sukūrė tokius roko klasika tapusius kūrinius kaip „Tu Esi (Ir Šito Gana)“, „Ilsėkis Ramybėj“, „Po Visko“ ir kitus. Šiuo metu tęsia solinę veiklą. Aktyviai koncertuoja vienas ir su naujai suburta komanda. 2021 metais paminėjo grupės „ATIKA“ gyvavimo 25-metį. Ne kartą tituluotas “geriausiu visų laikų Lietuvos dainų kūrėju”, Darius Žvirblis koncerte „Pavasario paukščių balsai“ padovanos neužmirštamą skambesį ir pakvies į spalvingą poetinės kalbos pasaulį, paskleis žodžio ir melodijos magiją.

Kitas ne mažiau ryškus atlikėjas Lietuvos scenoje – grupės „Baltasis Kiras“ lyderis Tautvydas Augustinas. Kiekvienas susitikimas su atlikėju priverčia nusišypsoti dažną klausytoją. Savo kūryboje atlikėjas apdainuoja svarbius žmones ir reiškinius. „Ji (kūryba) eina išvien su jausmu, kuris veda link savojo lizdo – namų, kuriuose visada nesveikai gera ir ramu. Mes tik padedam vieni kitiems keliauti per šitą skubėjimą, kuris ne lyg azartinis lošimas po truputį pasiglemžia gebėjimą išlikti žmogumi. Muzika padeda neužsimiršti ir judėti tikriau“ – sako Tautvydas ir kviečia susitikti  Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Grupės „Baltos varnos“, atrodo, jau niekam atskirai pristatyti nereikia. Šviesiaplaukės seserys dvynės Milda Andrijauskaitė-Bakanauskienė ir Teresė Andrijauskaitė ryškiai spindėjo įvairiuose muzikiniuose projektuose, kur sudainavo žiūrovų iškart pamėgtas dainas – „Dalija“, „Namų dvasia“. Merginų kūryboje netrūksta švelnumo bei improvizacijų, o įvelktas į folk‘o rūbą melodijas jau nuo pirmųjų akordų atpažįsta kiekvienas unikalų skambesį vertinantis klausytojas.

Praleisti šeštadienio vakarą skambant paukščių, tiksliau, mėgiamų atlikėjų dainoms – būtina ne tik gamtos, bet ir teisingos lietuviškos muzikos mylėtojams. 

Bilietus platina kakava.lt ir 1 val. iki koncerto vietoje
https://kakava.lt/renginys/pavasario-pauksciu-balsai-baltasis-kiras-baltos-varnos-darius-zvirblis/2180/5477

Bilietų kainos: 12, 15, 20, 25 Eur

Daugiau informacijos: www.bardai.lt tel. 867223266 arba el.paštu: koncertai@bardai.lt



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: