Vilniaus mokytojų namai
EN

Thomas Caplin kūrybinė laboratorija


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Kovo 26 d.
19:00 Val.

XVIII choro muzikos dirigavimo ir interpretavimo kursams vadovauti atvyksta norvegų kompozitorius, chorvedys, dirigentas, Inland Norway taikomųjų mokslų universiteto muzikos departamento profesorius Thomas Caplin. T. Caplin specializuojasi į psichologines / pedagogines chorvedybos sritis, yra išleidęs knygą „The Learning Conductor“ apie naujus didaktinius bei skaitmeninius dirigavimo mokymo metodus, edukacinį procesą darančius efektyvesnį. 2004-aisiais metais T. Caplin Norvegijos chorų vadovų asociacija (Norwegian Choral Director‘s Association) paskelbė metų dirigentu už vadovaujamų chorų nuopelnus ir atstovavimą Norvegijai tarptautiniuose choro muzikos festivaliuose ir konkursuose.
Penkias dienas perspektyviausiems jauniesiems Lietuvos dirigentams T. Caplinas ves meistriškumo sesijas, kurias galės stebėti ir klausytojai. Choro muzikos dirigavimo ir interpretavimo kursus vainikuos finalinis koncertas kovo 26 d. 19 val. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje.
Koncerto programoje skambės Jan Magne Førde, Trond Kverno, Andrew Smith, L. Mason, J. L. Stevens, David Wikander, Knut Nystedt, Xiangyuan, Alfvèn, Thomas Jennefelt, Henning Sommerro, Anders Edenroth ir Thomas Caplin kūriniai.
Diriguos T. Caplin ir aktyvieji kursų dalyviai Vytautas Valys, Ausma Sakalauskaitė, Adelė Mikalkėnienė, Kornelija Kiseliova ir Augustas Kvedaravičius.
Kūrinius atliks choras JAUNA MUZIKA (meno vadovas Vaclovas Augustinas) ir Paulina Bakšaitė (saksofonas).



Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: