Vilniaus mokytojų namai
EN

KONCERTAS MONSINJORUI KAZIMIERUI VASILIAUSKUI ATMINTI


Šv. Kotrynos bažnyčia
Pirmadienis
Balandžio 18 d.
19:00 Val.

2022-uosius metus Lietuvos Respublikos Seimas paskelbė monsinjoro Kazimiero Vasiliausko metais. Apie šviesios atminties lietuvių katalikų dvasininką literatūros mokslininkė Viktorija Daujotytė atsiliepia kaip apie vaikščiojančią meilę. Jo žodžiai: „Jaučiuosi pats laimingiausias, kai sugebu padėti žmogui jo ašarą nušluostyti, nuo jo krūtinės akmenį nuristi“ atmintyje išliks dar ne vienai lietuvių katalikų kartai.
Minint monsinjoro Kazimierio Vasiliausko metus, Vilniaus miesto savivaldybės šv. Kristoforo kamerinis orkestras kartu su Lietuvoje ir pasaulyje pripažintais solistais – Lina Dambrauskaite (sopranas), Nora Petročenko (mecosopranas), Tadu Girininku (bosas) ir Vilniaus miesto savivaldybės choru „Jauna muzika“ (meno vadovas ir dirigentas Vaclovas Augustinas) paruošė sakralios muzikos programą, kurioje bus atlikti kompozitoriaus Donato Zakaro kūriniai.
Koncerte skambės D. Zakaro kompozicija „Rorate caeli desuper“ (liet. „Rasokite dangūs iš aukštybių“), skirta solo mecosopranui, chorui, varinių pučiamųjų kvintetui ir styginių orkestrui bei „Magnificat“ solo sopranui, bosui, chorui ir styginių orkestrui. D. Zakaro kūriniams būdinga giedra lyrika, skaidri faktūra, tonalus skambesys, muzika kartais paįvairinama neįprastomis tembrinėmis kombinacijomis, aleatoriniais ar sonoristiniais efektais.
Koncertas yra Vilnius 700 programos dalis. https://www.700vilnius.lt/
Atlikėjai:
Lina Dambrauskaitė (sopranas);
Nora Petročenko (mecosopranas);
Tadas Girininkas (bosas);
Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“ (meno vadovas ir dirigentas - Vaclovas Augustinas);
Vilniaus miesto savivaldybės šv. Kristoforo orkestras (meno vadovas ir vyr. dirigentas – Modestas Barkauskas).
Programa:
D. Zakaras „Rorate caeli desuper“
D. Zakaras „Magnificat“
 



Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: