Vilniaus mokytojų namai
EN

E. Whitacre kompozicija „Šventasis šydas”


Šv. Kotrynos bažnyčia
Pirmadienis
Rugsėjo 12 d.
19:00 VAL.

„Šventasis šydas“ – tai naujo, profesionalaus lietuviško vokalinio kolektyvo „Baltic Solo Choir“ debiutinė programa, pavadinta pagal vieno populiariausių pasaulyje chorinės muzikos kompozitorių ir dirigentų, Grammy laureato Erico Whitacre'o kūrinį. Eric Whitacre opusus atlieka milijonai dainininkų visame pasaulyje. Pats kompozitorius jau keletą kartų viešėjo Lietuvoje.
Turbūt dažnam mūsų tenka pastebėti, kad įsisukę kasdienybės karuselėje, tarsi patenkame į lenktynes. Lenktynes su laiku, kai dažnai net pamirštame save, savo poreikius, netgi savo sveikatą. „Baltic Solo Choir“ kviečia akimirkai sustoti ir pamąstyti vertybes, svarbias kiekvienam mūsų. Neatsitiktinai debiutinei programai buvo pasirinktas „Šventasis šydas“ – naujausias E. Whitacre'o ir poeto Charleso Anthony Silvestrio bendras darbas. Tai 12 dalių kūrinys mišriam chorui, violončelei ir fortepijonui, pasakojantis gyvenimo, meilės ir netekties istoriją. A. Silvestrio žmona mirė nuo vėžio, būdama 36 metų ir palikdama du mažus vaikus. Intymi, įtikinama partitūra pasakoja apie nepaprastą ir jaudinančią draugystę, piršlybas, meilę, netektį ir paguodos paieškas.
Bendradarbiaujant su Pagalbos Onkologiniams Ligoniams asociacija (POLA), koncerto programą užbaigs jautri, onkologinę ligą išgyvenusio žmogaus istorija. Pasidalinta gyvaja istorija norima ne tik šviesti auditoriją apie onkologinius susirgimus, tačiau ir pabrėžti, jog ligą galima ir įmanoma įveikti.
Choro skambesį papildys talentingiausių jaunosios kartos atlikėjų Elenos Daunytės ir Motiejaus Bazaro instrumentinis pritarimas.
Pasak E. Kavecko, ansamblio meno vadovo, „Baltic Solo Choir“ – tai unikalus ir naujas Lietuvoje ansamblis, apjungiantis išimtinai vokalo specialybę studijuojančius arba jau baigusius dainininkus, todėl kiekvienas jo dalyvis įneša savo unikalų indėlį į grupės tembrinių spalvų derinį, sukurdamas darniai, subtiliai ir profesionaliai skambantį kolektyvą.
Atlikėjai:
Eric Whitacre kūrinius atliks “Baltic solo choir”
Meno vadovas ir dirigentas: Egidijus Kaveckas
Fortepijonas: Motiejus Bazaras
Violončelė: Elena Daunytė


Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: