Vilniaus mokytojų namai
EN

VIVA LATINO


Šv. Kotrynos bažnyčia
Ketvirtadienis
Gruodžio 1 d.
19:00 VAL.

Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras garsėja ypač plačiu scenos bičiulių ratu. Kūrybinė bičiulystė su talentinguoju „Baltijos gitarų kvartetu“ virto į programą „Viva Latino“, kurioje – kelionė po spalvingus pasaulio kraštus, kartu su ispanų, argentiniečių ir kitų šalių kompozitorių muzika.
Per beveik du dešimtmečius trunkančią kūrybinę veiklą „Baltijos gitarų kvartetas“ jau spėjo užsitarnauti vieno puikiausių gitarų ansamblių Baltijos šalyse reputaciją. Kvarteto koncertinė geografija driekiasi nuo Vakarų Europos iki Japonijos, nuo Berlyno filharmonijos iki Londono „Southbank“ centro ir kitų puikių salių. Kvarteto nariai – kūrybingi, individualūs muzikai, nenustojantys tobulėti ir ieškoti naujų kūrybinių iššūkių.
„Baltijos gitarų kvarteto“ ir Šv. Kristoforo kamerinio orkestro koncerto programa kupiną atradimų – kompozitorių ir kūrinių, kurie mūsų salėse skamba retai. Publika čia susipažins su ispanų kompozitoriumi Joaquinu Turina, pažinojusiu ir įkvėpimo ieškojusiu Claude'o Debussy ir Maurice'o Ravelio muzikoje. Bus pristatomas ir šių dienų gitaristas ir kompozitorius Patrickas Roux, jau daugiau nei tris dešimtmečius ne tik aistringai ir meistriškai grojantis, bet ir kuriantis gitarai. Programoje – ir kito gitaristo ir kompozitoriaus, paties „Baltijos gitarų kvarteto“ nario Chriso Ruebenso kompozicija „Stories of a Common Man“.
Taip pat atlikėjai pristatys ir mūsų laikų argentiniečių kompozitorių Osvaldo Golijovą, vieną labiausiai vertinamų gyvų kūrėjų. Programoje suskambės jo „Last Round“, įkvėptas Golijovo pirmtako, legendinio argentiniečių kompozitoriaus Astoro Piazzolos. Dalį šio kūrinio, užbaigto 1996 m., Golijovas parašė anksčiau, vos išgirdęs apie Piazzolos patirtą širdies smūgį... Galų gale, programoje – ir pats A. Piazzola, suskambės jo „Preparense“.
PROGRAMA
Joaquín Turina. „La oración del torero“, op. 34
Osvaldo Golijov „Last Round“
Patrick Roux „Concerto tradicionuevo“
Astor Piazzolla „Preparense“
Chris Ruebens „Stories of a Common Man“
ATLIKĖJAI
Baltijos gitarų kvartetas: Zigmas Čepulėnas, Sergej Krinicin, Saulius S. Lipčius, Chris Ruebens
Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Modestas Barkauskas)
Lietuvoje prieglobstį radusioms ukrainiečių šeimoms ir jų vaikams įėjimas į koncertą nemokamas !!!



Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: